fbpx

Να γιατί το πολύ σεξ καταντάει …ρουτινιάρικο και βαρετό!

Να γιατί το πολύ σεξ καταντάει …ρουτινιάρικο και βαρετό!

Σου αρέσει το σεξ… και σε ποιόν δεν αρέσει άραγε; Όμως αν είσαι από εκείνους που το κάνουν καθημερινά κινδυνεύεις να …βαρεθείς και εσύ και εκείνη!

Βέβαια ακούγεται συναρπαστικό να κάνεις δίλεπτο σεξ δύο φορές κάθε μέρα ή ένα 45λεπτο σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα αλλά όποια γυναίκα κι αν ρωτήσεις, θα διαπιστώσεις ότι όλες προτιμούν την ποιότητα από την ποσότητα. Και το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να έχεις και εσύ, εφόσον το σεξ είναι πολλά περισσότερα από απλή εκσπερμάτωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί είναι καλό να μιλάτε μετά το σεξ!

Αν κάνεις συνέχεια σεξ, η βιολογική σου ανάγκη και όρεξη να το κυνηγήσεις πιθανότατα θα περιοριστεί γρήγορα και δεν θα υπάρχει τίποτα για το οποίο θα ανυπομονείς, είτε πνευματικά είτε σωματικά.

Είναι μέρος της φύσης μας ως άνθρωποι να θέλουμε κάτι που δε μπορούμε εύκολα να αποκτήσουμε, και όταν κάποιος ή κάτι μας παρουσιάζει μια πρόκληση, το πιθανότερο είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά να φτάσουμε στον στόχο μας και θα το εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο όταν τα καταφέρουμε.

Εφαρμόζοντας την ίδια ακριβώς λογική και στο σεξ, θα καταλάβεις τι προσπαθούμε να πούμε: Η ευχαρίστηση που μπορείς να πάρεις είναι μεγάλη όχι μόνο όταν μια γυναίκα που πολιορκείς καιρό τελικά ενδώσει, αλλά όταν και εσύ κάνεις λίγο κράτει και το παίξεις λίγο δύσκολος. Κάνε το σεξ μαζί της μια πρόκληση και πριν καν το καταλάβεις, θα αισθανθείς πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της διείσδυσης.

Πολλές φορές, τα ζευγάρια καταλήγουν να κάνουν συνέχεια σεξ για να αναπληρώσουν κάτι που λείπει από τη σχέση, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούν.

Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο πως σε μια σχέση, αφού περάσει η πρώτη περίοδος του «μήνα του μέλιτος», η συχνότητα με την οποία ένα ζευγάρι κάνει σεξ περιορίζεται, γιατί ο ένας αποκτάει οικειότητα με τον άλλο σε τομείς εκτός της ερωτικής πράξης.

Αν κάνετε πολύ και συχνό σεξ, βεβαιώσου ότι αυτό γίνεται επειδή απλώς και οι δυο σας το απολαμβάνετε και όχι επειδή προσπαθείτε υποσυνείδητα να γεμίσετε ένα κενό.

Αν λοιπόν το μόνο που συνηθίζεται να κάνεις μαζί της είναι να βρίσκεστε τα βράδια για να κάνετε σεξ, ενώ δεν έχετε βγει κανονικό ραντεβού, για ποτό, σινεμά ή οτιδήποτε και το φως του ήλιου δε σας έχει πετύχει ποτέ μαζί, είναι πολύ πιθανό πως το μόνο που έχετε κοινό είναι το σεξ. Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό, αρκεί να μην έχεις αυταπάτες πως είσαι σε μια ουσιαστική και σοβαρή σχέση.

Δεν υπάρχουν κανόνες που ορίζουν το πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ ή πόσο πρέπει να διαρκεί. Επομένως, από τη στιγμή που νιώθετε άνετα ο ένας με τον άλλο και είσαστε ευχαριστημένοι με όλες τις πλευρές της σχέσης σας και όχι μόνο με το σεξ, όλα είναι καλά.

Αν είσαστε τόσο ερωτευμένοι και παθιασμένοι που δεν περνάει μέρα χωρίς να κάνετε σεξ, είναι πάρα πολύ θετικό. Αρκεί, βέβαια, το σεξ να μη χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο κάτι άλλου, και να δημιουργείτε κι άλλες κοινές εμπειρίες και αναμνήσεις και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Αυτό στο οποίο θέλουμε να καταλήξουμε είναι το εξής: To πολύ σεξ οδηγεί στη μειωμένη ευχαρίστηση που παίρνεις από αυτό.

Αν και το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πιο συχνά στις γυναίκες απ’ότι στους άντρες, κυρίως επειδή η τεστοστερόνη σου «ξυπνάει» την όρεξη σου για σεξ, είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις και εσύ να νιώθεις μια έλλειψη ικανοποίησης.