fbpx

Ξέρεις πραγματικά να μαγειρεύεις;

Ξέρεις πραγματικά να μαγειρεύεις;

Λένε ότι οι άντρες είναι καλύτεροι μάγειρες από τις γυναίκες. Ναι αλλά αυτό συνήθως συμβαίνει με τους επαγγελματίες. Για μας τους …κοινούς θνητούς είναι διαφορετικό και επειδή η μαγειρική δεν είναι μόνο τέχνη αλλά κυρίως διατροφή εσύ ξέρεις πραγματικά να μαγειρεύεις;

Αν είσαι λοιπόν από εκείνους που θέλουν να μην έχουν περιττά κιλά ή να έχουν το τέλειο 6puck τότε είναι πιθανόν να έχεις περιορίσει το διατροφολόγιο σου σε συγκεκριμένα φαγητά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Είσαι εργένης; Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να μάθεις να μαγειρεύεις!

 

Από την άλλη αν είσαι ο τύπος που δεν προλαβαίνει να μαγειρέψει …κανονικό φαγητό και όχι αυγά ή κοτόπουλο ψημένο στο αντικολητικό τότε και πάλι δεν ξέρεις να μαγειρεύεις κάτι που σημαίνει ότι το διατροφολόγιο σου είναι επίσης πολύ φτωχό!

Μέτρησε τα φαγητά που κάνεις την εβδομάδα και δες αν περιορίζονται στον αριθμό τρία και αν περιλαμβάνουν μαγειρευτά και όχι μόνο κοτόπουλο και μακαρόνια ή ρύζι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Έτσι θα δυναμώσεις τις κάμψεις σου (Video)

 

Πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι ο οργανισμός σου χρειάζεται ποικιλία τροφίμων για να είναι υγιής αφού καθημερινά 40 ουσίες είναι απαραίτητες.

Προσπάθησε λοιπόν να μάθεις πραγματικά να μαγειρεύεις πραγματικά μαγειρευτά φαγητά υπάρχουν άφθονες συνταγές στο ίντερνετ και στο Activeman και μάθε να μην φοβάσαι τους υδατάνθρακες που καλό θα είναι να προέρχονται από προϊόντα ολικής άλεσης για να έχουν φυτικές ίνες.

Αν λοιπόν δεν χρησιμοποιείς λαχανικά στη μαγειρική σου τότε μάλλον μαγειρεύεις λες και είσαι υπάλληλος σε φαστ φούντ και πάλι αυτό δεν κάνει καλό στην υγεία σου μακροπρόθεσμα. Σκέψου ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως και υπάρχουν αμέτρητες συνταγές.

Ακόμα και να κάνεις διατροφή δεν υπάρχει λόγος να αποκλείσεις φαγητά! Ένα λογικό γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει από όλες τις κατηγορίες τροφίμων.

Για να μάθεις λοιπόν να μαγειρεύεις πρέπει να ενημερωθείς (από τις συνταγές που υπάρχουν στο ιντερνετ) και να βάλεις ένα πρόγραμμα. Για παράδειγμα γράψε σε ένα χαρτί τι τρως σε μια εβδομάδα και φρόντισε δύο φορές την εβδομάδα να τρως μαγειρευτά φαγητά και μια ψάρι.

Θυμήσου ότι δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» τροφές. Όμως υπάρχει καλή και κακή διατροφή.