fbpx

Οδήγηση με σαγιονάρες: Μάθε για τον κίνδυνο και αν υπάρχει πρόστιμο!

Οδήγηση με σαγιονάρες: Μάθε για τον κίνδυνο και αν υπάρχει πρόστιμο!

Και ως καλός Έλληναρας και επειδή …ζεσταίνεσαι οδηγάς με σαγιονάρες! Η οδήγηση με σαγιονάρες είναι μια από τις αγαπημένες κακές συνήθειες πολλών  οδηγών στη χώρα μας, παρά του ότι δεν είναι ασφαλής για πολλούς λόγους!

Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι οι σαγιονάρες όχι μόνο μειώνουν τον έλεγχο του οδηγού στα πεντάλ, αλλά μπορούν να κολλήσουν σε αυτά και να εμποδίσουν την ικανότητα αντίδρασης κάτι που δεν έχει σχέση με το αν πηγαίνεις αργά η γρήγορα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 ειδικοί εξηγούν τους μεγάλους μύθους για τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου

 

Αν πηγαίνεις γρήγορα τότε κινδυνεύεις με ατύχημα. Αν πήγαινες αργά, μπορεί να γίνει ένα συμβάν που να πρέπει να αντιδράσεις γρήγορα, να μην τα καταφέρεις (λόγω σαγιονάρας) και να εμπλακείς σε ατύχημα!

Σε πολλές χώρες η χρήση σαγιονάρας κατά τη διάρκεια οδήγησης μπορεί να επιφέρει αυστηρό πρόστιμο τι συμβαίνει όμως στη χώρα μας;

Σε κανένα άρθρο του ΚΟΚ δεν αναφέρεται το παραμικρό για σαγιονάρες ή οποιοδήποτε άλλο υπόδημα, που μπορεί ο τροχονόμος να χρησιμοποιήσει ως αιτία για κλήση. Όμως σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας έχουν συμβεί πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα επειδή κάποιος οδηγός φορούσε σαγιονάρες και «γλύστρισε» το πόδι του και καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα συγκεκριμένα υποδήματα.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχει επιβληθεί ποτέ πρόστιμο γι’ αυτό το λόγο, απλώς η Τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς ένα ακατάλληλο παπούτσι επηρεάζει τον χρόνο πέδησης (φρεναρίσματος) άρα και την απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος.

Γιατί λοιπόν να εμπλακείς σε ατύχημα; Πριν οδηγήσεις βάλε τα αθλητικά σου ή ότι άλλο παπούτσι θέλεις και οδήγα με ασφάλεια γιατί το κακό δεν ξέρεις πότε θα συμβεί!