fbpx

Οι γεννημένοι από το 80 έως το 2000 αποτελούν τελικά την πιο μοναχική γενιά;

Οι γεννημένοι από το 80 έως το 2000 αποτελούν τελικά την πιο μοναχική γενιά;

Το ένα τέταρτο αυτών των σημερινών 20αρηδων και 30άρηδων, έχουν έναν πραγματικό φίλο! Όσοι δηλαδή γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1990 που μια έρευνα χαρακτηρίζει ως την πιο μοναχική γενιά!

Οι νέοι αυτοί άνθρωποι δηλαδή οι Millennials ή Generation Y, είναι και τα πιο μοναχικά μέχρι τώρα. Για την ακρίβεια, αυτή η νέα έρευνα έδειξε πως η μοναξιά δεν κάνει καθόλου καλό στην ψυχική και σωματική μας υγεία. Είναι σαν να καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Slo-Mo και το JOMO οι κυρίαρχες τάσεις στα ταξίδια των Millennials και Generation Z

 

Παρόλο που είμαστε φαινομενικά συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλο online, η νέα έρευνα έδειξε πως είμαστε η πιο μοναχική γενιά όλων των εποχών μέχρι σήμερα.

Η έρευνα η οποία χρησιμοποίησε 1.200 άτομα άνω των 18 ετών βρήκε έναν ανησυχητικό βαθμό απομόνωσης στο δείγμα.

Το 30% είπε πως τις περισσότερες στιγμές αισθάνεται μόνο του σε σχέση με το 20% της προηγούμενης γενιάς, της επονομαζόμενης και Generation X.

Αυτό στην ουσία του σημαίνει πως οι γονείς μας είχαν και μάλλον έχουν περισσότερη κοινωνική ζωή απ’ ότι εμείς.

Το 15% της γενιάς μας δήλωσε πως δεν έχει κανέναν απολύτως φίλο, το 22% δήλωσε πως ποτέ δεν συνδέθηκε με κάποιον «κολλητό ή κολλητή» και το 30% δεν έχει «αληθινό» φίλο.

Η έρευνα προσπάθησε να ανακαλύψει τα αίτια αυτής της κατάστασης. Κάποιες από τις αιτίες είναι υπερβολική ντροπή, αμηχανία, έλλειψη ενδιαφέροντών και αυξημένο κοινωνικό άγχος.

Πάνω από το 27% δήλωσε πως δεν χρειάζονται φίλους.

Μπορεί οι ιντερνετικές μας παρουσίες να τα πηγαίνουν θαυμάσια, στην ουσία όμως είμαστε απόλυτα μόνοι και απομονωμένοι από τις πραγματικές θεμελιώδεις αρχές της φιλίας.

Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια έδειξε πως τα social media έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην απομόνωση της γενιάς μας και στην «άνθιση» της κατάθλιψης.

Το να διατηρείς πλέον μία σταθερή φιλική σχέση με κάποιον «πραγματικό» άνθρωπο στην πραγματική ζωή είναι ένας άθλος.

Το καλό είναι πως δεν έχουμε ακόμη παραιτηθεί από την προσπάθεια να κάνουμε φίλους. Η έρευνα έδειξε πως το 76% προσπαθεί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να συνδεθεί φιλικά με κάποιον από τη δουλειά του.

Αν όμως κάτι μας έμαθε αυτή η έρευνα είναι πως πρέπει επιτέλους να ξεσυνδεθούμε από το Instagram και να βρούμε κανέναν άνθρωπο να μιλήσουμε IRL και μάλιστα όσο πιο ASAP γίνεται!