fbpx

Οι γυναίκες θέλουν …νάρκισσους και …κακά παιδιά!

Οι γυναίκες θέλουν …νάρκισσους και …κακά παιδιά!

Είστε …νάρκισσος; Τότε πιθανότατα αρέσετε στις γυναίκες! Αν είστε και …κακό παιδί”,” τότε και πάλι κερδίζεται το γυναικείο φίλο! Αυτό ανακάλυψαν επιστήμονες σε Ευρώπη και Αμερική!

Η παρεξηγημένη έκφραση ναρκισσισμός σύμφωνα με επιστημονική έρευνα Γερμανών επιστήμων φαίνεται ότι πιάνει τόπο στις σχέσεις αφού στις γυναίκες αρέσουν  οι άνδρες που προσέχουν τον εαυτό τους είναι καθαροί και ντύνονται προσεγμένα! Βέβαια προσοχή να μη ξεπεράσετε τα όρια!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως ο ναρκισσισμός μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία

 

Από την άλλη παρόμοια έρευνα Αμερικανών επιστημόνων ανακάλυψε ότι οι γυναίκες προτιμούν τα …κακά παιδιά από έναν συμβατικό άνδρα.

Η θετική αυτοεικόνα του άνδρα που σύμφωνα με τους επιστήμονες δείχνει υψηλά επίπεδα ναρκισσισμού κάνουν  πιο εύκολη την προσέγγιση συντρόφου σύμφωνα με τους Γερμανούς επιστήμονες.

Εξηνταένας 25χρονοι άνδρες μετείχαν στην έρευνα για την οποία οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι επικεντρώθηκαν στον ναρκισσισμό ως χαρακτηριστικό προσωπικότητας και όχι ως διαταραχή. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουν κάποιο επίπεδο ναρκισσισμού άλλοι υψηλότερο κι άλλοι χαμηλότερο. Στη συνέχεια ζητήθηκε στους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν γυναίκες στον δρόμο  τις οποίες δεν γνώριζαν και να αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με έναν τρόπο επικοινωνίας μαζί τους όπως είναι ο αριθμός τηλεφώνου το e-mail ή οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Τη διαδικασία της προσέγγισης την παρατηρούσαν βοηθοί των ερευνητών την ύπαρξη των οποίων οι άνδρες γνώριζαν. Το ερώτημα των ειδικών ήταν εάν οι άνδρες που συγκεντρώνουν μεγαλύτερη βαθμολογία στην κλίμακα του ναρκισσισμού είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 11 hot ερωτήματα για το sex και οι super hot απαντήσεις που θα σε …φωτίσουν!

 

Κατά μέσο όρο οι άνδρες πλησίασαν περίπου 23 γυναίκες. Οι ερευνητές επίσης έλεγξαν το ενδεχόμενο οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα ναρκισσισμού να είναι πιο επιλεκτικοί αναφορικά με το ποιες γυναίκες θα προσεγγίσουν αλλά δεν βρέθηκε σημαντική διαφορά. Μπορεί όσοι είχαν μεγαλύτερη βαθμολογία στην κλίμακα του ναρκισσισμού να μην ήταν περισσότερο επιλεκτικοί ήταν όμως πιο πιθανό να πάρουν τις πληροφορίες που ζητούσαν.

Οι άνδρες με υψηλό ναρκισσισμό είναι πολύ καλοί στο ξεκίνημα μιας σχέσης  αναφέρουν  οι Γερμανοί επιστήμονες στη σχετική έρευνα. Η φυσική ελκυστικότητα και η κοινωνική τόλμη των ανδρών είναι τα δύο χαρακτηριστικά που είναι πιο πιθανό να προσελκύουν περισσότερο τις γυναίκες και αυτό συμβαίνει επειδή δίνουν την πρώτη εντύπωση ενός γοητευτικού ελκυστικού άνδρα με αυτοπεποίθηση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα προβλήματα αρχίζουν μετά και ειδικότερα από τη στιγμή που οι άνδρες αυτοί ενδιαφέρονται πολύ για τον εαυτό τους και δεν έχουν τα χαρακτηριστικά του ρομαντικού συντρόφου που θα αφοσιωθεί σε μια σχέση μεγάλης διάρκειας.

Οι ειδικοί λοιπόν επισημαίνουν ότι οι άνδρες με υψηλά επίπεδα ναρκισσισμού προσελκύουν τις γυναίκες ακριβώς επειδή ο ναρκισσισμός προσδίδει ένα δυναμικό προφίλ με αυτοπεποίθηση το οποίο ταιριάζει με τα στερεοτυπικά άρρενα χαρακτηριστικά. Η έλλειψη συναίσθησης όμως καθώς και η αδυναμία των ανδρών αυτών να συνεκτιμήσουν την άποψη του άλλου δυσκολεύουν τη σύναψη ρομαντικών μακροχρόνιων σχέσεων.

Οι γυναίκες δηλώνουν γενικά ότι θέλουν τον  άνδρα ευαίσθητο και ρομαντικό! Ωστόσο οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ έχουν διαφορετική άποψη”,” αφού μελέτησαν 200 εθελοντές φοιτητές και το απέδειξαν!

Οι γυναίκες πέφτουν πιο εύκολα «θύματα» των λεγόμενων «κακών» παιδιών  σύμφωνα με τους ερευνητές δηλαδή στους άνδρες που ζουν τη ζωή με περιπέτεια είναι νάρκισσοι και η αγαπημένη τους ασχολία είναι τα ψέματα και η εκμετάλλευση έχουν περισσότερες πιθανότητες να «σκοράρουν» στην καρδιά μιας γυναίκας.

Οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε τεστ προσωπικότητας με στόχο την κατάταξή τους βάσει των κριτηρίων της «σκοτεινής τριάδας» : περιπέτεια,  ναρκισσισμός και εξαπάτηση. Εκείνοι που παρουσίαζαν τα μεγαλύτερα «συμπτώματα» είχαν και την τάση να συνάπτουν πιο σύντομες ερωτικές σχέσεις, αλλά και να προτιμώνται εκ μέρους των γυναικών.

Ο δρ. Πίτερ Τζόνασον επικεφαλής της έρευνας, αναφέρει ότι πιθανόν αυτές οι τάσεις να αντιπροσωπεύουν μια επιτυχημένη εξελικτική στρατηγική. Παλιότερο σύμβολο του «κακού παιδιού» ήταν ο Τζέιμς Ντιν ενώ τώρα παρόμοιος ρόλος αποδίδεται στον Τζέιμς Μποντ που σίγουρα κάνει τις γυναίκες να παραληρούν.