fbpx

Αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια της φροντίδας του …μικρούλη σου

Αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια της φροντίδας του …μικρούλη σου

Ο μικρούλης σου είναι πολύτιμος και ξέρεις πολύ καλά ότι πρέπει να τον φροντίζεις. Θεωρείς όμως ότι γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες της φροντίδας που πρέπει να του κάνεις κατά τη διάρκεια του μπάνιου;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι μπορεί να σου συμβαίνει αν πονάει ο «μικρούλης» σου!

 

Οι γιατροί λοιπόν συνιστούν να πλένεις το πέος σου τοπικά και τακτικά με ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ντουζ. Αφιέρωσε δηλαδή λίγο περισσότερο χρόνο.

 

 

Αν δεν έχεις κάνει περιτομή σπρώξε πίσω την ακροποσθία και πλύνε από κάτω. Αν δεν το κάνεις μία ουσία που ονομάζεται σμήγμα ενδέχεται να αρχίσει να συγκεντρώνεται στο συγκεκριμένο σημείο. Το σμήγμα είναι ένα φυσικό λιπαντικό το οποίο βοηθά το πέος να παραμένει υγρό. Σε υπερβολική ποσότητα ωστόσο ενδέχεται να αρχίσει να μυρίζει και να μετατραπεί σε πρόσφορο έδαφος για τα βακτήρια”,” προκαλώντας κοκκινίλα και πρήξιμο που ονομάζεται βαλανίτιδα.

Το σκληρό πρήξιμο έχει συνδεθεί επίσης με το πρήξιμο. Οι γιατροί συνιστούν την αποφυγή της χρήσης ταλκ ή αποσμητικών στο πέος σου”,” καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό.

Πρόσεχε ακόμα ενώ το καθαρίζεις ψηλάφισε τους όρχεις για τυχόν εντοπισμό όγκων”,” που μπορεί να είναι μία προειδοποίηση καρκίνου των όρχεων.