fbpx

Ο Leclerc θυμίζει τον Niki Lauda είπε ο πρώην πρόεδρος της Ferrari

Ο Leclerc θυμίζει τον Niki Lauda είπε ο πρώην πρόεδρος της Ferrari

Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo είπε ότι Charles Leclerc του θυμίζει τον Niki Lauda της δεκαετίας του 1970 και έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού πιλότου της scuderia.

Η 21ετών Leclerc πήρε την πρώτη νίκη της Ferrari στο φετινό πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο και έτσι έγινε και νεότερος νικητής της ομάδες ενώ εντυπωσίασε με την ηρεμία του στον πολύ πιεστικό αγώνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Εκπληκτική γιορτή για τα 90 χρόνια της Scuderia Ferrari

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μιλάνο στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Ferrari o ιστορικός άντρας της scuderia, Montezemolo είπε ότι ο Leclerc ήταν γρήγορος ακόμα και από πριν ενταχθεί στην ομάδα.

«Με τη Ferrari, φυσικά, είναι διαφορετικό. Κάνει πολύ λίγα λάθη. Όπως και ο Niki στην αρχή» δήλωσε ο Montezemolo «Νομίζω ότι είναι ένας πολύ ευφυής οδηγός, πολύ γρήγορος. Όχι μόνο για έναν γύρο αλλά και για όλο τον αγώνα. Νομίζω ότι μπορεί ίσως να γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος μιας νέας γενιάς οδηγών. Είναι πολύ σημαντικό για τη F1».

Ο αυστριακός Lauda, ​​ο οποίος πέθανε τον Μάιο σε ηλικία 70 ετών, κέρδισε τους δύο πρώτους τίτλους του με τη Ferrari το 1975, σε ηλικία 26 ετών και μετέπειτα το 1977 μετά από την εκπληκτική επιστροφή από το τρομερό ατύχημα του 1976 που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Ο Montezemolo, ο οποίος ήταν βοηθός του Enzo Ferrari ήταν υπεύθυνος της ομάδας και είχε άμεση σχέση με τον Niki Lauda.

Η Leclerc, σε 13 αγώνες με τη Ferrari έχει τρεις pole και είναι μόλις 12 πόντους πίσω από τον team mate και τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel.

Ο Montezemolo έφυγε από τη Ferrari τον Σεπτέμβριο του 2014, πριν ο Vettel ενταχθεί στην ομάδα, αλλά είπε ότι ο 32χρονος Γερμανός παραμένει βασικό στέλεχος, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κερδίσει αγώνα πλέον για περισσότερο από ένα χρόνο «Ο Sebastian ήταν καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη στο Spa. Νομίζω ότι χωρίς τον Sebastian θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Leclerc να κερδίσει τον αγώνα. Ο Sebastian κατάφερε να κρατήσει τον Hamilton για λίγους γύρους. Ο Sebastian είναι ακόμα για μένα πολύ, πολύ καλός» τόνισε ο ιστορικός άντρας της Ferrari.