fbpx

Προσφέρουν χιλιάδες ευρώ για σεξ στις influencers των social media

Προσφέρουν χιλιάδες ευρώ για σεξ στις influencers των social media

Καθημερινές προσφορές από αγνώστους για ερωτική συνεύρεση έναντι αμοιβής δέχονται οι κορυφαίες influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι ίδιες καταγγέλλουν, με τη γραμμή μεταξύ πορνείας και αξιοποίησης της πρόσκαιρης φήμης να γίνεται όλο και πιο λεπτή στην εποχή του Instagram.

Σύμφωνα μάλιστα με μια εξ αυτών, τα social media έχουν καταλήξει ένας είδος «καταλόγου» για ευκατάστατους άνδρες προκειμένου αυτοί να επιλέξουν την επόμενη κατάκτησή τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τα μοντέλα που μετείχαν στο απίστευτο ερωτικό πάρτι της Manchester City

 

«Πρόκειται για πορνεία τελευταίας κοπής, προκαλεί φόβο αν το σκεφτείς: αν έχουν στείλει μήνυμα σε μένα, το ίδιο μήνυμα θα το έχουν στείλει σε χιλιάδες όμορφα κορίτσια στο Instagram», αναφέρει η διάσημη Instagramer Tyne-Lexy Clarson, η οποία αριθμεί 421 χιλιάδες ακολούθους.

 

 

Η Clarson ήταν μόλις 19 ετών όταν δέχτηκε την πρώτη της ανήθικη πρόταση, η οποία περιλάμβανε έξοδο για δείπνο και ποτό έναντι 25.000 ευρώ.

Μετά τη συμμετοχή της ωστόσο στο βρετανικό reality Love Island, ένα πρακτορείο επικοινώνησε μαζί της μέσω email, προσφέροντάς της σχεδόν 60.000 ευρώ για πέντε νύχτες στο Ντουμπάι. Η πρόταση περιλάμβανε ένα σύμφωνο εχεμύθειας, τονίζοντας ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τις υποχρεώσεις της κατά το ταξίδι θα έπρεπε να παραμείνουν εμπιστευτικές.

 

 

Η Tyne-Lexy λέει ότι απέρριψε την προσφορά, φοβάται ωστόσο ότι άλλες influencers, οι οποίες δεν έχουν την ίδια δυνατότητα να λαμβάνουν πολυτελή δώρα λόγω απλώς και μόνο λόγω της διαδικτυακής τους επιρροής, ίσως αποδειχτούν πιο ευάλωτα σε τέτοιου είδους προτάσεις.

«Για κάποιους ανθρώπους είναι πολλά χρήματα, χρήματα που σου αλλάζουν τη ζωή».

 

Καθημερινός πειρασμός

Η Rossie Williams, η οποία έπαιξε στην 3η σεζόν του Love Island, λέει ότι της προσφέρθηκαν περί τα 120.000 ευρώ συν ρούχα και παπούτσια για έναν ολόκληρο χρόνο, προκειμένου να γίνει η συνοδός ενός άνδρα στο Ντουμπάι.

 

 

Προς επιβεβαίωση μάλιστα, δείχνει ένα από τα πρόσφατα μηνύματα που έλαβε από έναν άνδρα που υποστηρίζει ότι βρίσκεται εκεί. Στο μήνυμά του κάνει λόγο για μια «σημαντική συναλλαγή», μια συνηθισμένη φράση σε τέτοιου είδους προτάσεις.

 

Η ίδια λέει ότι ποτέ δεν θα έμπαινε σε πειρασμό, παρά το μεγάλο ποσό.

Η Rosie λέει ότι πρόκειται για μια πλευρά της επωνυμίας την οποία δεν περίμενε: «Ξέραμε ότι θα μας τρόλαραν, ότι η ζωή μας θα άλλαζε δραματικά, όμως ποτέ δεν φαντάζεσαι ότι θα υπήρχαν άνδρες που θα ήθελαν να σε αγοράσουν».

Οι δύο γυναίκες μίλησαν σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC, αποκαλύπτοντας πολλά από τα μηνύματα που έχουν λάβει. Οι προσεγγίσεις ποικίλουν: άνδρες που απευθείας προτείνουν σεξ με ανταμοιβή, μέχρι ατζέντηδες που επικοινωνούν για λογαριασμό κάποιου πλούσιου πελάτη τους.

 

 

Στην εκπομπή επικοινώνησε ανώνυμα και ένα πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι είναι σταρ βρετανικού ριάλιτι, λέγοντας ότι της προτάθηκαν 10.000 λίρες έναντι σεξ, ως μέρος ενός πακέτου διακοπών.

Η «Ίσαμπελ», λέει ότι η πρώτη πρόταση που δέχτηκε ήταν από έναν άνδρα 10 χρόνια μεγαλύτερό της, ο οποίος την προσέγγισε μετά την εμφάνισή της σε ένα τηλεοπτικό σόου.

«Στην αρχή μου πρόσφερε επώνυμες τσάντες. Είχε φετίχ να επιδεικνύει την οικονομική του άνεση και, όπως μου είπε, θα τον διέγειρε να ξοδεύει εκατοντάδες λίρες σε τσάντες για χάρη μου», εξήγησε. Εκείνη την εποχή δυσκολευόμουν να κρατήσω τους followers μου. Γι’ αυτό πιστεύω ότι δέχτηκα την προσφορά».

Μετά από 18 μήνες που μιλούσαν καθημερινά μέσω social media, ανυπομονούσε να τον γνωρίσει.  «Όταν συναντηθήκαμε ήταν πραγματικά ευχάριστος. Στο δείπνο αρχίσαμε να πίνουμε και με ρώτησε για τα οικονομικά μου. Του εξήγησα ότι χρωστάω 5.000 λίρες. Μου είπε ‘Κάνε σεξ μαζί μου και θα σου δώσω τα διπλά’.

 

 

Η «Ισαμπέλ» παραδέχεται ότι ανέβηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. «Ένιωσα μια μείξη υποβάθμισης, ενόχλησης για τον ίδιο μου τον εαυτό, κακοποίησης».

Αρνείται ωστόσο ότι πρόκειται για μια μορφή πορνείας. «Είναι μια στοχευμένη σχέση που εξελίσσεται με τον καιρό. Στο μυαλό μου η πορνεία είναι όταν συμφωνείς με έναν άγνωστο έναντι μιας αμοιβής».

 

Και άνδρες

Η φεμινιστική οργάνωση Object, η οποία διοργανώνει εκστρατείες κατά την σεξουαλικής εμπορευματοποίησης των γυναικών, λέει ότι είναι κατανοητό γιατί οι γυναίκες αποδέχονται αυτές τις «άκρως ελκυστικές» προσφορές.

«Οι γυναίκες που εμπλέκονται σε αυτό δεν θέλουν να ακούσουν τη λέξη ‘πορνεία’. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι πωλούν το σώμα τους έναντι χρημάτων».

Πάντως δεν είναι μόνο οι γυναίκες που δέχονται τέτοιες προτάσεις. Ο ατζέντης διασήμων Rob Cooper λέει ότι και οι άνδρες που γίνονται γνωστοί μέσω των social media δέχονται συχνά προσφορές για σεξ με αμοιβή.

 

ΠΗΓΗ: CNN