fbpx

Πως θα προστατευτείς από αυτό που κάνει η τεστοστερόνη στο πρόσωπο σου

Πως θα προστατευτείς από αυτό που κάνει η τεστοστερόνη στο πρόσωπο σου

H ανδρική επιδερμίδα διαφέρει λόγω της τεστοστερόνης της ορμόνης που κάνει τους άντρες να έχουν πιο παχιά, πιο ανθεκτική επιδερμίδα, τριχοφυΐα στο πρόσωπο και συγκριτικά μεγαλύτερη εφίδρωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο ασφαλείς είναι οι οδοντόπαστες που χρησιμοποιείς;

 

Εκ φύσεως, η τεστοστερόνη παράγει επιπλέον σμήγμα, που κάνει την ανδρική επιδερμίδα πιο λιπαρή. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερους πόρους, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η επιδερμίδα τους είναι πιο επιρρεπής στους ρύπους και στο να φράζουν οι πόροι από λιπαρότητα και ρύπους.

Τα καλά νέα για τους άντρες είναι ότι η ανδρική επιδερμίδα αργεί να εμφανίσει σημάδια γήρανσης συγκριτικά με τη γυναικεία. Τα κακά όμως νέα είναι ότι, όταν αυτά εμφανιστούν, η διαδικασία γήρανσης επιταχύνεται δραματικά. Αυτό συμβάλει στην κουρασμένη όψη που οι άντρες θέλουν να αποφύγουν καθώς έρευνες δείχνουν ότι είναι αυτό που αποκαλύπτει την ηλικία τους.

Άλλος ένας μοναδικός παράγοντας είναι ότι η επιδερμίδα με τεστοστερόνη χρειάζεται αναζωογόνηση. Χωρίς αυτή, η νεανική εμφάνιση σβήνει πρόωρα και τη θέση της παίρνουν τα σημάδια γήρανσης.

Οι τριχοφυΐα του προσώπου παίζει επίσης τον ρόλο της. Οι άντρες με γένια είναι πιο πιθανό να έχουν ρύπους και λιπαρότητα, ενώ οι άντρες που ξυρίζονται τακτικά, υποβάλλουν την επιδερμίδα τους σε επιπλέον φθορά.