fbpx

Πόσο αλκοόλ νομίζεις ότι σηκώνει η διατροφή σου; Μάθε για να μην πάθεις!

Πόσο αλκοόλ νομίζεις ότι σηκώνει η διατροφή σου; Μάθε για να μην πάθεις!

Για όσους κάνουν… παρασπονδίες οι ειδικοί δίνουν ένα περιθώριο έως τρία ποτήρια κρασί σε κάθε εβδομάδα δίαιτας, αλλά για όσους τείνουν να πέφτουν συχνά σε ατοπήματα συστήνεται να περιορίζουν μέρος του φαγητού τους έτσι ώστε να μην ξεπεράσουν το επιτρεπόμενο όριο θερμίδων. Μάλιστα αν κάνετε ατοπήματα και είστε  γυναίκα πρέπει να φάτε μισή μερίδα λιγότερο από το κυρίως γεύμα, ενώ αν είστε άντρας τα 2/3 της μερίδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πότε χρειάζεσαι πραγματικά να παίρνεις ηλεκτρολύτες!

 

Στο αλκοόλ λίγοι αρκούνται στο ένα ποτηράκι. Εάν λοιπόν κάνετε δίαιτα τότε ακολουθήστε το παράδειγμα των αρχαίων Ελλήνων οι οποίοι αραίωναν με νερό το κρασί τους. Εσείς μπορείτε να  βάλετε παγάκια, αντί για νερό.

Εάν αναρωτιέστε πόσες θερμίδες έχει το ποτηράκι που μόλις ήπιατε ο παρακάτω πίνακας είναι κατατοπιστικός:

-Ένα ποτήρι λευκό κρασί 50-70 θερμίδες

-Ένα ποτήρι κόκκινο ξηρό 70-90 θερμίδες

– Ένα ποτήρι μαυροδάφνη 140 θερμίδες

-Ένα ποτήρι μπίρα ξανθή 120 θερμίδες

-Ένα ποτηρι μπίρα μαύρη 170 θερμίδες

Μια πολύτιμη συμβουλή είναι να αποφεύγετε τα σνακ που συνοδεύουν τα οινοπνευματώδη και τα οποία συνήθως είναι θερμιδογόνα.

Επίσης εάν σας προσφέρουν ένα ποτό και δεν μπορείτε να το αποφύγετε, προτιμήστε το κρασί που περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες επειδή προέρχεται από τα σταφύλια. Όσο για τα σκληρά ποτά όπως το ουίσκι και η βότκα προτιμήστε να τα αναμείξετε με νερό και όχι με ένα ανθρακούχο ποτό έτσι ώστε να περιορίσετε τις θερμίδες.