fbpx

Πόσο μεγάλη μηχανή νομίζεις ότι πραγματικά σε …εκφράζει

Πόσο μεγάλη μηχανή νομίζεις ότι πραγματικά σε …εκφράζει

Αν δεν υπήρχε θέμα χρημάτων και μπορούσες να διαλέξεις όποια μοτοσικλέτα ήθελες τι θα διάλεγες:  Ένα 1300άρι, ένα 1000άρι ή μήπως ένα 600άρι ή ένα σκούτερ απλό ή το γκαρζιάρικο T-MAX;

Για κάποιους δεν είναι θέμα χρημάτων και επομένως μπορούν να διαλέξουν όποια μοτοσικλέτα θέλουν από τη R1M μέχρι τη Ηayabusa όμως η επιλογή της μοτοσικλέτας σου είναι θέμα κυβικών και ιπποδύναμης;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο πραγματικά θεωρείς αγαπάς τη μηχανή σε σχέση με τη ζωή σου

 

Κάποιοι αισθάνονται ασφαλείς με τα πολλά κυβικά και γενικότερα με τον όγκο. Κάποιοι άλλοι όχι.

Άλλοι πάλι το θεωρούν θέμα πρεστίζ αρνούμενοι να κυκλοφορήσουν με μηχανή μικρότερη από κάποια κυβικά που έχουν βάλει ως όριο.

 

 

Ποια είναι όμως η πραγματιστική έκφραση στην επιλογή της κάθε μηχανής;

Βασικά η επιλογή δεν αποτελεί μόνο θέμα ανάγκης αλλά και θέμα άνεσης. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να αισθάνεσαι άνετα πάνω στη μηχανή σου ανεξάρτητα με την ιπποδύναμη. Αυτό είναι το πρώτιστο και όχι τόσο τα κυβικά ή η ιπποδύναμη. Ένα F6 και οι 105 ίπποι που βγάζει μπορεί να φαντάζουν αρκετοί για κάποιους όμως να μην αισθάνονται άνετα πάνω στη μηχανή άλλοι πάλι το βρίσκουν τέλειο ενώ κάποιοι αισθάνονται άνετα πάνω στους πολύ λιγότερους ίππους ενός T-MAX ενώ άλλοι ικανοποιούνται από το Tracer 700

Είναι αυτό που λέμε …περί ορέξεως… όμως μια όρεξη που δεν πρέπει να ξεπερνάει κάποια στάνταρ είτε ασφάλειας είτε χρήσης της κάθε μοτοσικλέτας.

 

 

Μερικοί άνθρωποι θέλουν μια μεγάλη μηχανή γιατί του αρέσουν τα ταξίδια χειμώνα ή καλοκαίρι ωστόσο μια μεγάλη μηχανή είναι πολυέξοδη για κίνηση στο κέντρο και έτσι αγοράζουν και ένα παπί ή ένα σκούτερ για να κινούνται πιο άνετα και οικονομικά στη πόλη.

Άλλοι πάλι επιλέγουν κάτι ενδιάμεσο όπως μία μηχανή γύρω στα 600 με 700 κ.ε. και έτσι την χρησιμοποιούν και για ταξίδια αλλά και για την πόλη ενώ άλλοι προτιμούν ένα μεγάλο σκούτερ που πάει άνετα το καλοκαίρι για μπάνιο στις κοντινές παραλίες.

Το θέμα είναι να κάνεις τη σωστή επιλογή για τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου βασιζόμενος στα γενικά χαρακτηριστικά της κάθε μηχανή και όχι μόνο στην ιπποδύναμη!