fbpx

Πόσο μπορεί να …στρουμφίζεις; Μάθε ποιο στρουμφ είσαι …ζωδιακά!

Πόσο μπορεί να …στρουμφίζεις; Μάθε ποιο στρουμφ είσαι …ζωδιακά!

Σου αρέσουν τα στρουμφάκια; Η φανταστική κοινότητα από μικρά γαλάζια πλάσματα τα οποία ζουν στο Στρουμφοχωριό, μέσα στο δάσος. Είναι δημιούργημα του Βέλγου καρτουνίστα Πεγιό και η πρώτη εμφάνισή τους έγινε στις 23 Οκτωβρίου του 1958 στο γαλλοβελγικό περιοδικό κόμικ Σπιρού και Φαντάζιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 σημάδια για να καταλάβεις ότι αυτός που σου μιλάει είναι ψεύτης!

 

Τα στρουμφάκια έγιναν περισσότερο γνωστά στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1980, μέσα από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων. Αν και πέρασε η μόδα που όλοι… στρούμφιζαν αλλά εσύ επιμένεις να …στρουμφίζεις, δες ποιο στρουμφάκι είσαι σύμφωνα με το ζώδιο σου.

 

 

Eσύ σύμφωνα με το ζώδιό σου, ποιο Στρουμφάκι θα ήσουν μέσα στο χωριό;

 

  • Kριός: Mπαμπαστρούμφ

Ο Μπαμπαστρούμφ είναι ο μόνος χαρακτήρας ανάμεσα στα στρουμφάκια που είναι ντυμένος με κόκκινα ρούχα και κόκκινο σκούφο. Είναι ο αρχηγός της κοινότητας και πατρική φιγούρα για τα υπόλοιπα στρουμφάκια. Γνωρίζει να φτιάχνει μαγικά φίλτρα αλλά δεν παρουσιάζεται ως μάγος.

 

  • Ταύρος: Σπιρτούλης

Ένας ξερόλας που όλο προσπαθεί να βοηθήσει τον Μπαμπαστρούμφ, αλλά ελάχιστες φορές τα καταφέρνει. Απαγγέλλει συνέχεια ποιήματα, αλλά και με αυτό προκαλεί μπελάδες. Συχνά τον βλέπουμε να εκτοξεύεται έξω από το χωριό από τα υπόλοιπα στρουμφάκια όταν πετάει εξυπνάδες. Ξεχωρίζει από τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά που φοράει. Γνωστή του φράση: Όπως θα έλεγε και ο Μπαμπαστρούμφ.

 

  • Δίδυμος: Προκόπης

Ξεχωρίζει από το τατουάζ με την καρδιά που έχει στο μπράτσο του. Είναι πάντα σε φόρμα, αφού ασχολείται σχεδόν με όλα τα σπορ. Αν και είναι λίγο άξεστος, πάντα έχει τη διάθεση να δώσει ένα χέρι βοηθείας.

 

  • Καρκίνος: Χουζούρης

Χαρακτηρίζεται ως το πιο τεμπέλικο στρουμφάκι. Νυστάζει συνεχώς και βαριέται να κάνει το οτιδήποτε.

 

  • Λέων: Mελένιος

Είναι το στρουμφάκι με τη πιο πολλή αυτοπεποίθηση, ουσιαστικά πάσχει από ναρκισσισμό. Κοιτάζεται συνεχώς στον καθρέφτη που έχει πάντα μαζί του και περιποιείται ίσως σε υπερβολικό βαθμό τον εαυτό του. Ξεχωρίζει από το λουλούδι που στολίζει τον σκούφο του.

 

  • Παρθένος: Ξεφτέρης

Ο Ξεφτέρης είναι ο μηχανικός του χωριού. Είναι το στρουμφάκι που μπορεί να κάνει τα πάντα στο χωριό. Όχι μόνο μπορεί να διορθώσει τα πάντα, αλλά μπορεί και να σκαρφιστεί δεκάδες διαφορετικές χρήσιμες εφευρέσεις. Καθώς είναι πάντα απασχολημένος, θα τον βρείτε με την μπλε φόρμα του και ένα μολύβι στο αφτί του.

 

  • Ζυγός: Λουλούκος

Γυρνά όλη μέρα στο χωριό και στο δάσος με ένα μολύβι στο ένα χέρι κι ένα χαρτί στο άλλο, ψάχνοντας για έμπνευση. Όλη τη μέρα προσπαθεί να βρει ρίμες με το μυαλό του στα σύννεφα. Η Στρουμφίτα είναι για αυτόν η κυριότερη πηγή έμπνευσης.

 

  • Σκορπιός: Στρουμφίτα

Η Στρουμφίτα είναι το μόνο ενήλικο θηλυκό στρουμφάκι. Δημιουργήθηκε από τον μάγο Δρακουμέλ, με σκοπό να διεισδύσει στο στρουμφοχωριό και να οδηγήσει τον Δρακουμέλ εκεί. Όταν ήταν υποχείριο του Δρακουμέλ ήταν μελαχρινή, άσχημη και ύπουλη, αλλά ο Παπαστρούμφ έλυσε τα μάγια και η Στρουμφίτα μετατράπηκε σε γοητευτική ξανθιά.

 

  • Τοξότης: Χαχανούλης

Το αστείο στρουμφάκι, που του αρέσει να πειράζει τους φίλους του κάνοντάς τους φάρσες όλη την ώρα. Σπαταλά όλο του το χρόνο ετοιμάζοντας σκανταλιές και κατασκευάζοντας δωράκια που ανατινάζονται όταν τα ανοίγεις.

 

  • Αιγόκερως: Λιχούδης

Είναι το πιο φαγανό στρουμφάκι. Καταβροχθίζει γλυκά, στρουμφόμουρα, πίτες και άλλες λιχουδιές, αμέσως και όπου τις βρει. Κάνει επιδρομές στην κουζίνα του Μάγειρα και αφανίζει ό,τι υπάρχει εκεί.

 

  • Υδροχόος: Σκουντούφλης

Είναι ο απρόσεκτος του στρουμφοχωριού. Σκοντάφτει συνέχεια πάνω σε πράγματα, προκαλεί καταστροφές και σύγχυση στα άλλα στρουμφάκια.

 

  • Ιχθείς: Ντορεμί

Είναι ο ατάλαντος καλλιτέχνης του χωριού. Οι ήχοι που καταφέρνει και βγάζει από την τρομπέτα του είναι πραγματικά φάλτσοι και εις βάρος των αφτιών των άλλων στρουμφ.