fbpx

Πόσο σεξ νομίζεις ότι θα κάνεις όταν παντρευτείς;

Πόσο σεξ νομίζεις ότι θα κάνεις όταν παντρευτείς;

Είσαι εργένης και ψάχνεις σχεδόν καθημερινά να βρεις το …ερωτικό θήραμα σου! Ακόμα και να έχεις δεσμό τα πράματα είναι εντελώς διαφορετικά από την έγγαμη ζωή… τουλάχιστον έτσι νομίζεις, αφού δεν μπορείς να συγκρίνεις με τους γονείς σου, αφού τότε που ήτανε …ντούροι ήσουν μικρός!

Σήμερα λοιπόν που είσαι μεγάλος και κοντά σε ηλικία γάμου, πόσο σεξ νομίζεις ότι θα κάνεις όταν παντρευτείς;

«Υπάρχουν πολλές παρερμηνείες, διότι σε αντίθεση με πολλές άλλες βασικές ανθρώπινες συμπεριφορές, όπου μπορούμε να έχουμε καλύτερη αντίληψη των κοινωνικών κανόνων από την παρατήρηση, το σεξ συμβαίνει κυρίως πίσω από τις κλειστές πόρτες», επισημαίνει ο ερευνητής Bobby Duffy

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ποια είναι η ιδανική διάρκεια του σεξ για σένα αλλά και για εκείνη!

 

Δεν υπάρχει σωστή αναλογία για το σεξ. Αυτό λίγο πολύ, όλοι το γνωρίζουμε! Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουμε είναι, ότι, αυτά που πιστεύουμε για τη συχνότητα του σεξ, μπορεί στην πραγματικότητα να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Ipsos για το τι πιστεύουν οι άνθρωποι σχετικά με τη συχνότητα που κάνουν άντρες και γυναίκες σεξ, υποστηρίζεται ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι άντρες ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών κάνουν σεξ κάθε μέρα.

Η μελέτη «Perils of Perception» αποκάλυψε, επίσης, ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γυναίκες στα τέλη της εφηβείας τους και κατά τη διάρκεια των 20 κάνουν σεξ τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα, ενώ σε «ειδικές περιπτώσεις» κάνουν σεξ μέχρι και τρεις φορές την ημέρα.  Αυτό μεταφράζεται σε 23 φορές το μήνα κατά μέσο όρο.

Μία μελέτη από το ινστιτούτο έρευνας για το σεξ, την αναπαραγωγή και το φύλο του Kinsey, απέδειξε ότι η ηλικία μπορεί, στην πραγματικότητα να προβλέψει πόσο συχνά κάνει κάποιος σεξ ανάλαγο με την ηλικία του.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών κάνουν το περισσότερο σεξ – ξεπερνώντας κατά μέσο όρο 112 φορές το χρόνο. Αυτό μεταφράζεται σε εννέα φορές το μήνα.

Τα άτομα ηλικίας 30 έως 39 ετών κάνουν σεξ περίπου 86 φορές το χρόνο, το οποίο μεταφράζεται σε κάτω από δύο φορές την εβδομάδα, και τα άτομα ηλικίας 40 έως 49 ετών κάνουν μόνο σεξ μόλις 69 φορές το χρόνο.

Σχολιάζοντας στο The Conversation, ο ερευνητής του King’s College London, Bobby Duffy, εξήγησε γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν πολύ διαφορετικά πράγματα για τη συχνότητα του σεξ σε σχέση με την πραγματικότητα.

«Η επιβίωση του είδους μας κυριολεκτικά εξαρτάται από το σεξ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ερευνητής, Bobby Duffy.

«Ωστόσο, υπάρχουν πολλές παρερμηνείες, διότι σε αντίθεση με πολλές άλλες βασικές ανθρώπινες συμπεριφορές, όπου μπορούμε να έχουμε καλύτερη αντίληψη των κοινωνικών κανόνων από την παρατήρηση, το σεξ συμβαίνει κυρίως πίσω από τις κλειστές πόρτες», συμπληρώνει.

«Επειδή δεν έχουμε πρόσβαση σε πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες για τον πραγματικό βίο, στρεφόμαστε σε άλλες “έγκυρες” πηγές: σε αμφίβολες έρευνες, κακή κάλυψη των μέσων ενημέρωσης και πορνό», προσθέτει ο ερευνητής Duffy και καταλήγει:

«Αυτά παρέχουν ακραία παραδείγματα και σεξιστικά ανέκδοτα που διαστρεβλώνουν τις απόψεις μας για την πραγματικότητα».