fbpx

Πώς να προσέξεις το απλό κρυολόγημα να μην εξελιχθεί χειρότερα

Πώς να προσέξεις το απλό κρυολόγημα να μην εξελιχθεί χειρότερα

Η εποχή είναι των κρυολογημάτων και πολλές φορές οι περισσότεροι λέμε «λίγο κρυωμένος είμαι» και συνεχίζουν τις ημερήσιες δραστηριότητες τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το λάθος που μπορεί να κάνεις στο μαγείρεμα των λαχανικών

 

Όμως υπάρχει ο κίνδυνος ένα απλό κρυολόγημα να μετατραπεί σε πνευμονία και αυτό να σε κάνει να ταλαιπωρηθείς.

Δες λοιπόν πότε το απλό κρυολόγημα εξελίσσεται σε πνευμονία:

Η πνευμονία προκαλείται από την εισπνοή ορισμένων βακτηρίων, ιών ή άλλων μικρόβιων. Εάν είστε ένας υγιής οργανισμός , το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα τα αντιμετωπίσει.

Μερικές φορές όμως, τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται και προκαλούν μολύνσεις των πνευμόνων, ειδικά όταν ο οργανισμός είναι εξασθενημένος ή ηλικιωμένος. Τότε ακριβώς είναι και το πιθανότερο το απλό κρυολόγημα να “γυρίσει” σε πνευμονία. Γι’ αυτό ακόμα και αν είστε σε μια γενικά καλή κατάσταση υγείας, είναι σώφρον να επιτρέπετε στον οργανισμό σας να ξεκουράζεται καλά, όταν έχετε κρυολόγημα, ή γρίπη.

Τα τυπικά συμπτώματα είναι:

Βήχας, Πυρετός, Εφίδρωση, Ρίγος, Γενική αδιαθεσία, Πονοκέφαλος, Πόνοι στο σώμα, Σφίξιμο στο στήθος και στα πλευρά, Πτύελα με κίτρινο/πράσινο χρώμα,

Τι κάνεις όμως αν νιώσεις αυτά τα συμπτώματα;

Ένα αντιβιοτικό, όπως η αμοξικιλλίνη, είναι ένα κοινό αντιβιοτικό για να αντιμετωπίσετε την πνευμονία. Εάν είστε αλλεργικοί στην πενικιλίνη (η αμοξικιλλίνη είναι ένα είδος πενικιλίνης), ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει ένα άλλο, που λειτουργεί εξίσου καλά.

Η θεραπεία με αντιβιοτικά είναι συνήθως αποτελεσματική και μπορείτε να περιμένετε ότι θα ανακάμψετε πλήρως. Τα συμπτώματα θα πρέπει να βελτιωθούν μετά από τρεις ημέρες, εάν η θεραπεία λειτουργήσει.