fbpx

Συγκλονιστικό: Snowboarder κατέγραψε τη χιονοστιβάδα που τον παρέσυρε (Video)

Συγκλονιστικό: Snowboarder κατέγραψε τη χιονοστιβάδα που τον παρέσυρε (Video)

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ένας snowboarder στο Κολοράντο, όταν μια χιονοστιβάδα χτύπησε το βουνό στο οποίο βρισκόταν.

Ο 25χρονος Μόρις Κέρβιν, έκανε snowboard στο NoNamePeak στο SummitCounty, όταν ξαφνικά γύρισε και είδε την χιονοστιβάδα να κατεβαίνει γρήγορα πίσω του. Ο Κέρβιν, ένας έμπειρος σκιέρ, μόλις είχε αρχίσει να κατεβαίνει την πλαγιά του βουνού, όταν είδε την χιονοστιβάδα και την κατέγραψε σε βίντεο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως ο Lennart Neubauer προπονείται στο freestyle windsurfing στη Νάξο!

 

«Σοκαρίστηκα από το πόσο μεγάλη ήταν και είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι ζωντανός, ειλικρινά, δεν θάφτηκα κάτω από αυτήν ούτε τραυματίστηκα θανάσιμα» δήλωσε στο CNN. «Το μέγεθός της ήταν αρκετό για να σε θάψει ή να σε σκοτώσει. Ήταν πολύ έντονη».

Ο snowboarder είπε ότι ήξερε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν είδε ξαφνικά να «δημιουργούνται ρωγμές» στο χιόνι κάτω από τα πόδια του. «Το χιόνι έσπαγε σε κομμάτια και έμοιαζε σαν να δημιουργούνται ρωγμές ή ιστοί αράχνης μπροστά στα μάτια σου» δήλωσε.

 

Πώς κατάφερε να βγει ζωντανός από την χιονοστιβάδα

Καθώς το χιόνι άρχισε να τον παρασέρνει, ο Κέρβιν άνοιξε τον αερόσακο χιονοστιβάδας που είχε στο σακίδιό του, για να τον κρατήσει στην κορυφή του χιονιού. Σε μια χιονοστιβάδα, τα μεγαλύτερα αντικείμενα ανεβαίνουν στην επιφάνεια, ενώ τα μικρότερα βυθίζονται μέσα στο χιόνι. Το σύστημα αερόσακου που υπήρχε στο σακίδιό του, έχει ένα μεγάλο μπαλόνι που φουσκώνει με το τράβηγμα ενός κορδονιού. Έχει σχεδιαστεί ώστε το άτομο που το φοράει, να ανέρχεται στην επιφάνεια του χιονιού και να μην θάβεται κάτω από αυτό. «Έριξα το τσεκούρι και την κάμερα που είχα στο χέρι μου και τράβηξα τον αερόσακο, ο οποίος με βοήθησε να σωθώ» είπε ο Κέρβιν. «Είμαι καλά. Είμαι καλά. Είμαι καλά. Είμαι καθαρός. Είναι ασφαλής»ακούγεται να λέει ο Κέρβιν στο βίντεο.

Ο snowboarder πιστεύει ότι έπεσε περίπου 300 μέτρα ως αποτέλεσμα της χιονοστιβάδας. Παραδέχεται ότι οι συνθήκες στις πλαγιές ήταν επικίνδυνες, αλλά μαζί με έναν φίλο του είχαν ελέγξει τις συνθήκες και ένιωθε πως ήταν αρκετά ασφαλές να κάνουν την κατάβασή τους. «Δεν θα επιθυμούσα να κάνει κανείς άλλος αυτό που έκανα εγώ. Ήταν η προσωπική μου επιλογή. Να είστε ασφαλείς και να κάνετε εκτίμηση κινδύνου και το πού βρίσκεστε».

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία δεκαετία, περίπου 27 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε χιονοστιβάδες κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, με 23 άτομα να σκοτώνονται μόνο μέσα στο 2020.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maurice Kervin (@shreadsauce)

 

ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr