fbpx

Τι μπορεί να σημαίνουν τα έντονα σεξουαλικά όνειρα που βλέπεις;

Τι μπορεί να σημαίνουν τα έντονα σεξουαλικά όνειρα που βλέπεις;

Αν αναρωτιέσαι τι σημαίνουν τα …καυτά σεξουαλικά όνειρα που σε …ξεσηκώνουν. Όνειρα που παρελαύνουν, οι πρώην, οι γνωστές, οι άγνωστες ακόμα και φίλοι… και πως αυτά σχετίζονται με τη ζωή σου μάθε τι γίνεται!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε γιατί εκείνη σε χρειάζεται περισσότερο απ΄ όσο νομίζεις

 

Τι αποκαλύπτουν τα σεξουαλικά όνειρα και ποια είναι τα πιο δημοφιλή

Τα όνειρα, σύμφωνα με τον Sigmund Freud, πρέπει να ερμηνεύονται μέσα από τα σεξουαλικά σύμβολα. Τα σεξουαλικά όνειρα πάλι, σύμφωνα με έναν ονειροκρίτη, πρέπει να ερμηνεύονται ως σημάδια για κακά ή καλά μαντάτα, ανάλογα με τη συντηρητική ή ελευθεριακή σκέψη του συγγραφέα.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται πολύπλοκα ή αναρωτιέστε γιατί τον τελευταίο καιρό βλέπετε όνειρα που θα έκαναν τη Mia Kalifa να κοκκινίσει, οι πιθανές εξηγήσεις είναι εδώ.

Τα σεξουαλικά όνειρα δεν σημαίνουν ότι βρίσκεστε σε διονυσιακή μέθη ούτε ότι πεινάτε και ονειρεύεστε καρβέλια. Αντιθέτως, είναι φαινόμενο κοινό και μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του Δρ Antonio Zadra από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ με πάνω από 3.5000 συμμετέχοντες, αποτελούν το 8% του συνόλου των ονείρων που βλέπουμε. Η σεξουαλική συνεύρεση είναι το συχνότερο ερωτικό όνειρο και στα δύο φύλα, αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου, ακολουθούμενο από σκηνές με ανήθικες προτάσεις, φιλιά, φαντασιώσεις ή αυνανισμό.

Σημειώστε επίσης ότι οι συμμετέχοντες βίωσαν οργασμό κατά το 4% των παραπάνω ονείρων.

 

Μια σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν

«Το παρελθόν είναι μια ξένη χώρα», γράφει σε κάποιο βιβλίο της η Σώτη Τριανταφύλλου. Οι πρώην σας, ωστόσο, σίγουρα όχι. Τα σεξουαλικά όνειρα με παλαιότερους συντρόφους επιδέχονται πολλαπλών ερμηνειών. Για την ειδικό σε αναλύσεις ονείρων, Layne Dalfen, ενδεχομένως αποκαλύπτουν τι συμβαίνει στη ζωή σας στο παρόν. «Αν ο σύζυγός μου με κάνει να νιώσω απόρριψη, πιθανότατα στον ύπνο να ανοίξει το ντουλάπι των αισθηματικών μου εμπειριών και να με επισκεφθεί ο σύντροφος που είχα όταν ήμουν 18 ετών, ο οποίος με έκανε να αισθάνομαι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», εξηγεί.

Η προαναφερθείσα έρευνα κατέληξε ότι 20% των γυναικών, έναντι 14% των ανδρών, ανέφεραν όνειρα με νυν ή πρώην συντρόφους. Αν ταυτίζεστε, να θυμάστε πως το ερωτικό παρελθόν συνδέεται με το παρόν, είτε πρόκειται για γλυκιά νοσταλγία είτε για επώδυνη απόρριψη.

 

Αντανακλούν αυτό που θέλετε να γίνετε

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στις ενύπνιες ερωτικές περιπτύξεις θα λάβουν μέρος συχνά πολλοί και διάφοροι άνθρωποι, στους οποίους οι ειδικοί συστήνουν να δώσετε προσοχή. Ποια είναι τα δυνατότερα χαρακτηριστικά τους που πιθανώς θα θέλατε να διαθέτετε κι εσείς; «Αν διανύετε μια περίοδο που πρέπει να λάβετε μια σημαντική απόφαση αλλά διστάζετε λόγω φόβου, μπορεί να ονειρευτείτε ότι κάνετε σεξ με τον εργοδότη σας, στον οποίο αναγνωρίζετε την ιδιότητα του ισχυρού και αποφασιστικού, αυτή δηλαδή που σας χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή», εξηγεί η αναλύτρια Dalfen.

Στα όνειρα απιστίας, κατ’ επέκταση, βλέπετε μια πτυχή του εαυτού σας που θα θέλατε να αναδείξετε αλλά δεν μπορείτε στο πλαίσιο της συγκαιρινής σχέσης. Από την άλλη, βέβαια, μπορεί οι νυν να μην σας καλύπτουν και οι άγνωστοι επισκέπτες στα όνειρα να συμπληρώνουν το κενό.

 

Είναι απλώς οι εξάψεις

Δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές: τα σεξουαλικά όνειρα μπορεί να σημαίνουν ότι έχετε ανάγκη από έντονες στιγμές πάθους. Μην αγνοείτε λοιπόν το υποσυνείδητό σας. Όπως θα σας συμβούλευε και η ειδικός, αφεθείτε στις επιθυμίες σας και απολαύστε το ταξίδι.