fbpx

Τι πρέπει να μας διδάξει το τραγικό τροχαίο της Μυτιλήνης

Τι πρέπει να μας διδάξει το τραγικό τροχαίο της Μυτιλήνης

Κάποιοι θεωρούν ότι μετωπική σύγκρουση μεταξύ μοτοσικλετών είναι σχεδόν αδύνατον να συμβεί. Νομίζουν και κρίνουν αφελώς λόγω του μικρού όγκου που καταλαμβάνουν οι μοτοσικλέτες σε σχέση με τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Είναι οι ίδιοι οδηγοί αυτοκινήτων που θεωρούν ότι είναι κεκτημένο τους δικαίωμα να χώνονται στο κενό της λωρίδας που κινείται η μοτοσικλέτα επειδή νομίζουν ότι έχουν χώρο ή δεν σταματούν στο STOP όταν έρχεται μοτοσικλέτα, λόγω του μικρού όγκου που έχει το κάθε δίτροχο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο πρέπει να μας προβληματίσει το τροχαίο της Βάρκιζας

 

Από την άλλη είναι και κάποιοι οδηγοί μοτοσικλετών που θεωρούν ότι ο δρόμος είναι πάντα  «καθαρός» λόγω του μικρού όγκου της μοτοσικλέτας νομίζοντας ότι μπορούν να αποφύγουν τις κακοτοπιές ή να κάνουν σφήνες θεωρώντας ότι δεν κινδυνεύουν. Θεωρώντας ότι μπορούν να αποφύγουν ακόμα και μια μετωπική!

 

 

Δυστυχώς το τροχαίο της Μυτιλήνης απέδειξε ότι και οι μοτοσικλέτες μπορούν να εμπλακούν σε μια μετωπική σύγκρουση. Το απέδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο με τρείς νεκρούς!

Το τροχαίο συνέβη στις 00:15 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Κυριακής 26/5) στον παραλιακό δρόμο λίγο πριν το χωριό Παναγιούδα, έξι χιλιόμετρα έξω από τη Μυτιλήνη. Η μια μηχανή με οδηγό έναν 40χρονο, με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, από τη διασταύρωση Θερμής προσπάθησε να προσπεράσει αυτοκίνητο που κινούνταν μπροστά του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με άλλη μηχανή που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα και οδηγούσε ένας 30χρονος με συνεπιβάτη μια 16χρονη.

 

 

Το τι μπορεί να συνέβη θα το δείξει η προανάκριση, ωστόσο το τροχαίο αυτό διδάσκει ότι στην προσπέραση άλλου οχήματος θα πρέπει να έχουμε ορατότητα, να κρατούμε απόσταση ασφαλείας από το όχημα που προσπερνάμε φοβούμενοι τη στραβοτιμονία και το πρώτιστο να μην επιχειρούμε προσπέραση όταν από το αντίθετο ρεύμα έρχεται άλλο όχημα ακόμα και αν αυτό είναι μοτοσικλέτα.

Δεν πρέπει να υποθέτουμε, ακόμα και αν υπάρχει το εύρος του δρόμου, ότι ο οδηγός που έρχεται κανονικά στη λωρίδα του, θα μας δώσει χώρο ώστε να προσπεράσουμε!

Θα πρέπει ακόμα να υπολογίζουμε και την κατάσταση της μηχανής μας, όπως λάστιχα, αναρτήσεις και φυσικά πάνω απ΄ όλα την κατάσταση του ίδιου μας του εαυτού. Αν έχουμε πιεί αλκοόλ δεν οδηγάμε. Αν είμαστε πολύ κουρασμένοι πάμε σίγα, πολύ σιγά ή αποφεύγουμε να οδηγήσουμε.

Όπως και να έχει ένα δυστύχημα δεν έχει να κάνει με μια παράμετρο αλλά με τρεις, αυτό λένε τουλάχιστον οι στατιστικές !