fbpx

Το «δώρο» του Vettel στον Hamilton ίσως του στοιχίσει το πρωτάθλημα

Το «δώρο» του Vettel στον Hamilton ίσως του στοιχίσει το πρωτάθλημα

Τα πρωταθλήματα κερδίζονται από εκείνους που κάνουν τα λιγότερα λάθη, αυτή είναι η πραγματικότητα και όπως φαίνεται ο Vettel έκανε ένα ακόμα λάθος με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσει τον αγώνα της Γερμανίας, αλλά και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως ήταν η F1 το 1962! (Video)

 

O Sebastian Vettel έκανε το καλύτερο δώρο στον Lewis Hamilton που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το gp της Γερμανίας. Με το λάθος του δεν του έδωσε μόνο τον αγώνα αλλά και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

 

Ένα λάθος που ίσως του στοιχίσει ακριβά, τόσο στον ίδιο, όσο και στη Ferrari που φέτος διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα, χωρίς μηχανικά προβλήματα και με ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο.

Ο Vettel εγκατέλειψε στον 52ο όταν ένα γλίστρημα τον έθεσε εκτός μάχης βγάζοντας τον εκτός πίστας με αποτέλεσμα να κολλήσει στην αμμοπαγίδα.

 

 

Η Mercedes, πήρε το δώρο και το αξιοποίησε κάνοντας το 1-2 στην πίστα του Χόκενχαϊμ, καθώς δεύτερος τερμάτισε ο Μπότας (τέταρτος στη γενική κατάταξη με 122 πόντους), ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν με την Scuderia, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης με 131 βαθμούς.

 

 

Ο Βρετανός αν και ξεκίνησε από την 14η θέση, εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες, τη βροχή αλλά και την εγκατάλειψη του Vettel και ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη.

Πίσω του τερμάτισε ο Bottas και έτσι ο αγώνας εξελίχτηκε ιδανικά για την Mercedes που πέτυχε το απόλυτο αποτέλεσμα εντός έδρας.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Verstappen με Red Bull σε αντίθεση με τον Ricciardo που εγκατέλειψε. Ο Hulkenberg βρέθηκε στην 5η θέση ενώ τον πιλότο της Renault ακολούθησε ο Grosjean με Haas. Οι Perez και Ocon αμφότεροι με Force India τερμάτισαν στις θέσεις 7 και 8 ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ericsson και Hartley με Sauber και Toro Rosso αντίστοιχα.

 

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 θα συνεχιστεί στις 19 Ιουλίου στην Ουγγαρία.