fbpx

Το μάθημα του Τσιτσιπά αλλά και όλων εμάς από το Roland Garros;

Το μάθημα του Τσιτσιπά αλλά και όλων εμάς από το Roland Garros;

Και ξαφνικά πήξαμε με το Roland Garros… Βούιξαν τα media της χώρας μας για την μεγάλη στιγμή του Στέφανου Τσιτσιπά και τελικά το πήραμε το μάθημα μας και εμείς και ο Στέφανος!

Όλοι εμείς που ξαφνικά μάθαμε και από τένις, στηθήκαμε στις τηλεοράσεις μας να δούμε τον Στέφανο να κερδίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Δε λέω καλά θα ήταν αν τον κέρδιζε όμως… δεν τον κέρδισε και σίγουρα δεν φταίει ο τραυματισμός του. Όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία έχει υποστεί θλάση ψηλά στο δεξί του πόδι και θα μείνει τουλάχιστον για δυο εβδομάδες εκτός.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Στέφανος Τσιτσιπάς: Το συμβάν με τον πατέρα του εκφράζει άραγε το πραγματικό ήθος;

 

Ο Τζόκοβιτς υπερτερούσε σε όλο τον αγώνα με τον δικό μας να το παλεύει όσο μπορούσε και καλά έκανε, φυσικά!

Ο Τσιτσιπάς είναι μεγάλος αθλητής ομολογουμένως και σίγουρα θα κερδίσει στο μέλλον το Roland Garros αν καταφέρει πρώτιστα να χαλιναγωγήσει τον εαυτό του!

Βέβαια είναι μικρός σε ηλικία, όμως αυτό δεν δικαιολογεί μια πτυχή του χαρακτήρα του που αποκαλύφθηκε στο συμβάν με τον πατέρα του, που αν δεν την τιθασεύσει θα μείνει μόνο ένας πολύ καλός αθλητής του τένις, αλλά όχι ένα όνομα που θα μείνει στην ιστορία όπως ο Τζόκοβιτς, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Πιτ Σάμπρας, ο Ναδάλ και άλλοι!

Όπως και να έχει ο αγώνας κόντρα στον Τζόκοβιτς στο πιο κορυφαίο τουρνουά του πλανήτη δίδαξε πολλά στον Στέφανο, ελπίζοντας όχι μόνο τεχνικά θέματα γιατί οι αγώνες δεν  κερδίζονται μόνο από την τεχνική αλλά από την ψυχολογία!

Όσο για όλους εμάς, ας μάθουμε πρώτα να είμαστε φίλαθλοι ώστε να μην χρειάζεται να «ανακαλύπτουμε» αθλήματα όπως παλιότερα το μπάσκετ, η ιστιοπλοΐα, ο στίβος, η σκοποβολή.

Ας μάθουμε να είμαστε φίλαθλοι απλώς…

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης