fbpx

Το πιο τρομερό ατύχημα έδωσε τη νίκη στον Ricciardo – Το Halo έσωσε τον Hamilton!

Το πιο τρομερό ατύχημα έδωσε τη νίκη στον Ricciardo – Το Halo έσωσε τον Hamilton!

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα και εκκίνησε ο αγώνας της Monza κανένας δεν περίμενε ότι θα δει ένα από τα πιο θεματικά ατυχήματα στο οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως ο Σούμι δεν κατανοούσε γιατί ήταν ίνδαλμα! Για εκείνον: Απλώς έτρεχε αγώνες!

 

Κανένας ακόμα δεν περίμενε να δει τον Daniel Ricciardo που εκμεταλλεύτηκε έξυπνα το ατύχημα και το γεγονός ότι Verstappen και Hamilton βρέθηκαν εκτός μάχης. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για ένα αξέχαστο θρίαμβο για τη McLaren με τη  βρετανική ομάδα να κάνει το πρώτο της 1-2 από το GP Καναδά του 2010 και την πρώτη της νίκη από το 2012.

 

 

Πάντως τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε το ατύχημα των Verstappen και Hamilton που έδειξε τελικά πόσο σωτήριο είναι το σύστημα ασφαλείας halo, που σαν… φωτοστέφανο προστάτευσε το κεφάλι του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Οι διεκδικητές του τίτλου είχαν μια μεγάλη μονομαχία που έφερε δίπλα-δίπλα τα μονοθέσιά τους.Το ατύχημα έγινε στο σικέιν μετά την έξοδο απ’ τα πιτς. Από εκεί βγήκε καθυστερημένα ο Hamilton ενώ από την ευθεία ερχόταν με ταχύτητα ο Verstappen με αποτέλεσμα στην πρώτη στιγμή να έχουν επαφή.

 

 

Λόγω της σύγκρουσης, το μονοθέσιο του Verstappen κυριολεκτικά σκαρφάλωσε πάνω απ’ αυτή του Hamilton, ο οποίος οριακά δεν χτύπησε από τη ρόδα του Verstappen που πέρασε ξυστά από το κεφάλι του. Το roll-bar της Mercedes διαλύθηκε, ενώ για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πόσο σημαντικά είναι τα Halo (το υπερυψωμένο σημείο του οχήματος πίσω απ’ το κεφάλι του πιλότου) για την ασφάλεια των οδηγών. Ο Χάμιλτον γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στο Halo.

 

 

Κατά τα άλλα αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Daniel Ricciardo με τη McLaren και δικαίως το πανηγύρισε τόσο έντονα. Έξαλλοι ήταν οι πανηγυρισμοί και στο γκαράζ της βρετανικής ομάδας, καθώς έπειτα από 11 χρόνια πέτυχαν το 1-2 σε GP, με τον Lando Norris να είναι δεύτερος. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Valtteri Bottas, σε μια από τις πιο μεστές εμφανίσεις του με τη Mercedes.

 

 

O Φινλανδός πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και από τελευταίος κατάφερε να περάσει τέταρτος τη γραμμή του τερματισμού. Ανέβηκε όμως τρίτος, καθώς ο Sergio Perez έλαβε ποινή 5 δευτερολέπτων για παράνομο προσπέρασμα και έπεσε πέμπτος.