fbpx

Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, η ESL και εμείς που απλώς …έχουμε… μπάλα!

Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, η ESL και εμείς που απλώς …έχουμε… μπάλα!

Το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα γιατί παίζεται παντού, το μόνο που χρειάζεται είναι μια μπάλα ή κάτι που να μοιάζει με μπάλα!

Για όλα τα άλλα αθλήματα πρέπει να έχεις γήπεδο, μπάλα, εξαρτήματα, μηχανές, σκάφη, άλογα η ποδήλατα…. Με απλά λόγια μπάσκετ δεν μπορείς να παίξεις με ένα κλωτσοσκούφι που θα μετατρέψεις σε μπάλα, γιατί απλά δεν αναπηδάει!!!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπορεί ο Ζαγοράκης να γκρεμίσει τη παράγκα του ποδοσφαίρου;

 

Τι σας λέω τώρα; Θα με θεωρήσετε γραφικό, τόσο πολύ σαν εκείνους που σοφίστηκαν την European Super League η οποία διαλύθηκε πριν καλά, καλά σχηματιστεί.

Τελικά το πόσο παρανοϊκοί ή φιλοχρήματοι ήταν όλοι αυτοί;

Εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να κρίνουμε, για τον απλό λόγο ότι στη χώρα μας δεν έχουμε ποδόσφαιρο, έχουμε κάτι που μοιάζει με ποδόσφαιρο. Ένα άθλημα που καλό θα ήταν να περιλαμβάνει στην προκήρυξη του, τον πρωταθλητή και όλοι οι άλλοι να αγωνίζονται τις θέσεις 2, 3 και βάλε, έτσι για να ξέρουμε τι μας γίνεται και να μην έχουμε αγωνία για τον επόμενο πρωταθλητή!!!

Έτσι λοιπόν εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε με μια ματιά να κατανοήσουμε γιατί έγινε αυτή η κίνηση από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Όμως με μια προσεκτική και διαβασμένη …ματιά μπορούμε να υποθέσουμε ότι:

Ο ένας λόγος είναι ότι το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με την πολιτική. Μάζες, φίλαθλοι και οπαδοί συνθέτουν σε όλες τις χώρες ένα κοινό ψηφοφόρων που όλοι οι πολιτικοί φιλοδοξούν να κατακτήσουν. Όλοι οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην χώρα μας.

Ο άλλος λόγος είναι ο καθαρά οικονομικός.

Τεράστιοι τζίροι αλλά και τεράστιες ζημιές. Κάποιοι απ΄ όλους αυτούς τους ποδοσφαιρικούς κολοσσούς είναι γίγαντες σε ξύλινα πόδια και δεν το εννοώ αγωνιστικά, αλλά οικονομικά!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο λόγος της κίνησης των «12» ήταν καθαρά οικονομικός και έχει να κάνει με τη μοιρασιά των χρημάτων κυρίως από διαφημίσεις και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αυτό όμως είναι κάτι που δεν ανέχτηκαν οι φίλαθλοι της Ευρώπης που πληρώνουν για να δούνε την αγαπημένοι τους ομάδα. Εκεί οι φίλαθλοι ανέχονται χωρίς να τα σπάνε ότι μια μικρή ομάδα μπορεί να νικήσει στο γήπεδο την μεγάλη ομάδα! Μπορεί να πάρει ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο χωρίς να αναγκαστεί να «πουλήσει» την τελευταία στιγμή!

Οι φίλαθλοι της Ευρώπης βλέπουν καθαρό ποδόσφαιρο. Βλέπουν το λαϊκό άθλημα που μπορούν να παίξουν στο δρόμο με ένα κλωτσοσκούφι, και προσομοιάζουν τους εαυτούς στα μεγάλα γήπεδα τους με τους παίκτες και το χαίρονται!

Βλέπουν ποδόσφαιρο!

Εμείς στην Ελλάδα απλώς βλέπουμε …μπάλα…

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης