fbpx

Όπως αναμενόταν ο Hamilton είναι ο πρωταθλητής

Όπως αναμενόταν ο Hamilton είναι ο πρωταθλητής

Ο έξι φορές- παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 καθώς τερμάτισε πρώτος στο gp του Αμπου Ντάμπι σε έναν χλιαρό και χωρίς θέαμα αγώνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η πιο «επικίνδυνη» μουσική όταν οδηγάς το αυτοκίνητο σου

To  gp της αραβικής χώρας ήταν το τελευταίο της φετινής περιόδου.

 

 

Ο Hamilton είχε κερδίσει και την pole position για πρώτη φορά, από τον περασμένο Ιούλιο.

Ο πιλότος της Mercedes κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας μία εύκολη νίκη όπου σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απειλήθηκε.

Αυτή ήταν η 84η νίκη του Hamilton ο οποίος στοχεύει από εδώ και στο εξής να προσπεράσει σε νίκες τον Schumacher που μετρά 91.

 

 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen με Red Bull που ολοκλήρωσε τη σεζόν με εξαιρετικό τρόπο Για τον Leclerc εκκρεμεί απόφαση αγωνοδικώνστέλνοντας το μήνυμα πως μόνο τυχαία δε ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 3η θέση του πρωταθλήματος οδηγών.

To βάθρο συμπλήρωσε ο Leclerc με Ferrari για τον οποίο ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση των αγωνοδικών που αφορά σε μέτρηση καυσίμων.

Πιο πίσω ολοκλήρωσε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο Bottas με Mercedes (ξεκίνησε τελευταίος) και ακολούθησαν, Vettel (Ferrari), Albon (Perez), Norris (McLaren), Kvyat (Toro Rosso) και Sainz (McLaren).

Ο επόμενος αγώνας που θα είναι και ο πρώτος για τη σεζόν 2021 θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στην Αυστραλία…

 

Τελική Βαθμολογία Πιλότων

  1. Hamilton 413
  2. Bottas 326
  3. Verstappen 278
  4. Leclerc 264
  5. Vettel 240
  6. Sainz 96
  7. Gasly 95
  8. Albon 92
  9. Ricciardo 54
  10. Perez 52