fbpx

Ύπνος με πιζάμα ή χωρίς, όταν κοιμάσαι με την καλή σου;

Ύπνος με πιζάμα ή χωρίς, όταν κοιμάσαι με την καλή σου;

Όταν συρθείτε απόψε κάτω από τα σκεπάσματα, μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτείτε το θέμα πιζάμα;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Ύπνος μαζί ή χωρία; Μάθε γιατί …έμαθες να κοιμάσαι μαζί της!

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του «National Sleep Foundation» το 12% των Αμερικανών προτιμούν να κοιμούνται γυμνοί αλλά οι περισσότεροι είναι λίγο μπερδεμένοι για το τι είναι καλό να φοράμε –ή να μη φοράμε- στον ύπνο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά θετικά στον ύπνο χωρίς πιζάμα.

 

Βελτίωση των σχέσεων

Για τα ζευγάρια, ο ύπνος χωρίς πιζάμες μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη σχέση τους. Μια έρευνα σε περισσότερους από 1.000 ενήλικες διαπίστωσε ότι το 57% αυτών που κοιμήθηκαν γυμνοί αισθάνθηκαν πιο χαρούμενοι στις σχέσεις τους (σε σύγκριση με το 48% που φορούσαν πιζάμες).

 

 

Σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή Fran Walfish, όταν τα ζευγάρια κοιμούνται γυμνά, η επαφή του δέρματος απελευθερώνει μια ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Είναι η ίδια ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ και σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα άγχους και αρτηριακής πίεσης.

 

Πιο ευχάριστος ύπνος

Σε όλους μας έχει τύχει να μη μπορούμε να κοιμηθούμε λόγω υπερβολικής ζέστης. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ανακάλυψαν ότι ακόμη και μόλις με 0,4 βαθμούς Κελσίου αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος ξυπνάμε συχνότερα τη νύχτα και δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε. Καλύτερα λοιπόν γυμνοί και δροσεροί.

 

Καλύτερη ποιότητα σπέρματος

Σε μια μελέτη του 2015, οι ερευνητές παρακολούθησαν 501 ζευγάρια για 12 μήνες για να αξιολογήσουν τις σχέσεις ανάμεσα στην επιλογή εσωρούχων και την ποιότητα του σπέρματος. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι άνδρες που φορούσαν μποξεράκι κατά τη διάρκεια της ημέρας και κοιμόταν γυμνοί είχαν καλύτερη ποιότητα σπέρματος και υψηλότερη γονιμότητα από εκείνους που επέλεξαν σφιχτότερα εσώρουχα, όπως σλιπ.

 

 

Φυσικά πέρα από τα παραπάνω αυτό που έχει πάντα μεγαλύτερη σημασία είναι να αισθάνεστε άνετα σωματικά και ψυχολογικά όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι. Οπότε φορέστε (ή μη φορέσετε) ό,τι λειτουργεί καλύτερα για σας.