fbpx

«Άδειο» ή γεμάτο το πιάτο σου για να χάσεις κιλά;

«Άδειο» ή γεμάτο το πιάτο σου για να χάσεις κιλά;

Οι στερητικές διατροφές μόνο ζημιά μπορούν να σου προκαλέσουν. Έτσι λοιπόν ένα «άδειο» πιάτο θα στερήσει από τον οργανισμό σου πολύτιμα συστατικά και θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί κινδυνεύεις αν χάσεις γρήγορα κιλά

 

Οι μελέτες δείχνουν ότι όταν στερείς τα αγαπημένα σου φαγητά επειδή κάνεις διατροφη  είναι πιο πιθανό να πέσεις με τα μούτρα και αυτό θα επιβραδύνει την απώλεια βάρους και το αδυνάτισμα.

Δες τρία απλά πράματα και καθόρισε τους άξονες της διατροφής σου:

 

  1. Η μειωμένη μερίδα

Κακά τα ψέματα οι πραγματικές μερίδες δεν είναι αυτές που τρως συνήθως, είναι πολύ μικρότερες αλλά το πιάτο σου είναι μεγάλο και σου φαίνονται μικρές. Προσπάθησε να τηρείς τη σωστή μερίδα και θα διαπιστώσεις ότι μπορείς να χάσεις κιλά χωρίς να το καταλάβεις.

 

  1. Το σπιτικό φαγητό

Για να γλιτώσεις χρήματα –και κιλά-, άρχισε να καταγράφεις πόσο συχνά τρως έξω και πόσα ξοδεύεις κάθε μήνα και σταδιακά μείωσέ το. Οι άνθρωποι που δεν μαγειρεύουν στο σπίτι συνήθως τρώνε λιγότερο υγιεινά και έχουν περισσότερα κιλά.

 

  1. Το πρωινό

Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν εδώ και χρόνια να μην παραλείπουμε το πρωινό, όμως πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν και πάλι τη σημασία του. Σε μία μελέτη, Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι αν δεν έχεις φάει πρωινό, το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου ενεργοποιείται πιο έντονα όταν βλέπεις μια τροφή πλούσια σε θερμίδες – με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να ενδώσεις. Υπάρχει, λοιπόν, και επιστημονική εξήγηση γιατί δεν μπορείς ν’ αντισταθείς στα ντόνατ που βλέπεις στο κυλικείο του γραφείου.