fbpx

Άνετο «τριπλό» της Yamaha – Τελικά χωρίς τον Marquez η Honda… είναι πολύ πίσω!

Άνετο «τριπλό» της Yamaha – Τελικά χωρίς τον Marquez η Honda… είναι πολύ πίσω!

Όσοι ασχολούνται με το MotoGP γνωρίζουν καλά ότι η παντοδυναμία των τελευταίων ετών ανήκει στη Honda και τη Yamaha με ομηρικές ή απλές μονομαχίες! Και φυσικά όλα κρίνονται από τον αναβάτη της κάθε ομάδας αφού τεχνικά οι δύο μοτοσικλέτες είναι δυνατές και αξιόπιστες με τις ιδιαιτερότητες της η κάθε μια!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα προστατεύσεις τον κινητήρα της μοτοσικλέτας σου από την διάβρωση!

 

Χθες στη Jerez φάνηκε περίτρανα ότι η Honda υστερεί και υπολείπεται πολύ της Yamaha χωρίς τον Marc Marquez αν και ο δύσμοιρος Takaaki Nakagami προσπάθησε φιλότιμα με την δορυφορική LCR να σώσει την τιμή της Honda!

 

 

Ο αγώνας της Jerez απέδειξε ότι η Yamaha μετά την εποχή Lorenzo δούλεψε μεθοδικά στήνοντας μια ομάδα δυνατή που όχι μόνο μπορεί να έχει αντικαταστάτες αλλά να πρωταγωνιστεί καθολικά στις πρώτες θέσεις.

Μεγάλο ατού της Yamaha ο Fabio Quartararo, το νέο αστέρι του MotoGP που όχι μόνο στέκεται επάξια απέναντι στον Marc Marquez αλλά και τον κερδίζει. Από την άλλη ο Maverick Vinales που αθόρυβα από τη στιγμή που πήγε στην Yamaha ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο χαρίζοντας πολλούς βαθμούς στην ομάδα του.

Όσο για τον Vale, φαίνεται ότι παρά τα χρόνια του όχι μόνο είναι σταθερή αξία αλλά έχει και τα κότσια να κερδίζει ενώ η συμβολή του στην εξέλιξη της Yamaha είναι μεγάλη!

 

 

Όσο για τον αγώνα, ήταν καυτός με όλη τη σημασία της λέξης, αφού αναβάτες και μοτοσικλέτες δοκιμάστηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες της Jerez!

Και ο Fabio Quartararo κατάφερε να πανηγυρίσει τη δεύτερη και πολύ σημαντική για το μίνι αυτό πρωτάθλημα συνεχόμενη νίκη του! Ο Γάλλος είχε την ίδια στρατηγική όπως και πριν από μια εβδομάδα, ξεκινώντας δυνατά από την pole position και κάνοντας μερικούς γρήγορους γύρους στην αρχή με στόχο να φτιάξει διαφορά κάτι που πέτυχε!

Έκανε 1:38,119 που ήταν πάρα πολύ καλός χρόνος για τις συνθήκες, αφού η θερμοκρασία στην άσφαλτο άγγιξε και τους 63ο C, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε όλη τη διάρκεια του πολύ απαιτητικού αγώνα ο Fabio Quartararo δεν απειλήθηκε. Ο Quartararo κατάφερε να κάνει διαφορά έως και 8’’ για να τερματίσει τελικά 4,5’’ μπροστά από τον δεύτερο.

 

 

Ο αγώνας πάντως χαρακτηρίστηκε από πολλές πτώσεις και εγκαταλείψεις.

Οι μάχες πίσω από τον Fabio είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Ο Pecco Bagnaia έδειξε το καλύτερο του εαυτό και με την Ducati του μέχρι τον έκτο γύρο πριν τον τερματισμό που τον εγκατέλειψε ο κινητήρας!

Φιλότιμα αγωνίστηκε και ο Franco Morbidelli που εννιά γύρους πριν το τέλος είχε την ίδια τύχη με τον Bagnaia.

Και ο παππούς του MotoGP Valentino Rossi έκανε την έκπληξη! Μάλιστα κοντραρίστικε άγρια με τον ομόσταυλό του  Maverick Vinales! Ο Ισπανός αφού κατάφερε να ξεπεράσει τα λάθη του και λίγο πριν τον τελευταίο γύρο, βρήκε την ευκαιρία και εκμεταλλευόμενος ένα μικρό λαθάκι του Rossi του πήρε τη δεύτερη θέση.

Ο Vale όμως έδειξε μια τεράστια μεταμόρφωση και από την απογοήτευση της προηγούμενης εβδομάδας, κατάφερε να επιστρέψει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το GP στο Τέξας πέρυσι.

Έτσι η Yamaha «κλείδωσε» το βάθρο της Jerez II, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στο MotoGP μετά το Grand Prix της Αυστραλίας το 2014!

Πιο πίσω ο Takaaki Nakagami πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Joan Mir που έκλεισε την πεντάδα των πρώτων σώζοντας τη τιμή της Honda!

Δεκατρείς μόλις οδηγοί τερμάτισαν, με τελευταίο τον Cal Crutchlow ο οποίος αρχικά εγκατέλειψε, αλλά μόλις είδε ότι θα είχε ευκαιρία να πάρει βαθμούς, επέστρεψε στην πίστα για να τερματίσει.