fbpx

Άπιαστος ο Fabio! Ασυναγώνιστος παρά το «arm pump» – Άνετη νίκη στο Assen

Άπιαστος ο Fabio! Ασυναγώνιστος παρά το «arm pump» – Άνετη νίκη στο Assen

Η νίκη του Fabio Quartararo στο Assen δεν ήταν εύκολη, όσο και αν φάνηκε έτσι. Δεν ήταν εύκολη γιατί δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον Bagnaia αλλά κυρίως το σύνδρομο «arm pump» που τον ταλαιπωρεί και είχε γίνει αιτία να χάσει τον αγώνα της Jerez!

Όμως ο Γάλλος δείχνει να είναι μεγάλος μαχητής και αποφασισμένος να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Τόσο αποφασισμένος που η «δύναμη της Ducati» στάθηκε …αδύναμη να τον σταματήσει τουλάχιστον στον αγώνα του Assen!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Επανήλθε πραγματικά ο Marquez; Η αγωνία των φιλάθλων για το Assen και η αναγκαιότητα

 

Ο Fabio Quartararo αν και εκκίνησε από την δεύτερη θέση, πέρασε μπροστά, κοντραρίστηκε όμορφα με τον Bagnaia, κατάφερε να ξεφύγει με μία αριστοτεχνική προσπέραση και νίκησε!

 

 

«Ήταν ένας ζόρικος αγώνας» είπε στις δηλώσεις του ο Quartararo. «Δυσκολεύτηκα πολύ να περάσω τον Pecco και ζορίστηκα λίγο όλο το σαββατοκύριακο με το δεξί μου χέρι. Κατά την διάρκεια του αγώνα, για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσα να πάω 3-4 δέκατα ταχύτερα, αλλά ένιωθα πολύ άσχημα με το χέρι και για να είμαι ειλικρινής, στα μέσα του αγώνα φοβήθηκα».

 

 

Από την άλλη ο Viñales απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ο αναβάτης που έχει απλώς …εκρήξεις! Χθες ήταν η πιο στενάχωρη φιγούρα της ημέρας και όπως φαίνεται δεν θα απασχολήσει και πολύ τη Yamaha η επικείμενη αποχώρηση του. Ο Viñales δεν κατάφερε να μείνει μπροστά αν και είχε την pole. Προσπεράστηκε από τον Quartararo και τους άλλους οδηγούς των πρώτων σειρών της εκκίνησης δίνοντας μάχη να διασωθεί, να βρεθεί στην πέμπτη θέση και τελικά να ανεβεί στο βάθρο στη δεύτερη θέση χαρίζοντας έτσι στη Yamaha το πρώτο 1-2 τη χρονιάς!

«Σκέφτομαι σίγουρα τα θετικά…είναι δύσκολο να έχει θετικά σε μια τέτοια κατάσταση. Έχω μόνο δυσκολίες. Με κάποιο τρόπο νιώθω, ότι κάθε φορά που έρχομαι να αγωνιστώ ξεκινάει ένας εφιάλτης. Κάνω τα ίδια σχόλια εδώ και τρία χρόνια. Θέλω να αποδώσω τα μέγιστα. Θέλω να έρχομαι να αγωνιστώ και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό”, δήλωσε ένας απογοητευμένος ο Viñales.

 

 

Την γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Fabio Quartararo, με διαφορά από τον δεύτερο Maverick Viñales, 2,7 δευτερόλεπτα.

Το ενδιαφέρον όλων προκάλεσε ο Takaaki Nakagami που είναι ο μοναδικός Ιάπωνας του MotoGP και από δοκιμαστής της Honda έχει καταφέρει να ανταγωνίζεται τους πρώτους σε μια συνεχόμενη εξέλιξη. Ο Takaaki Nakagami φαίνεται ότι αποτελεί τη μοναδική ελπίδα της Honda μια αξιοπρεπή παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς ο Marc Marquez δείχνει ανήμπορος να επιστρέψει στις νίκες.

 

 

Όσο για τον Marc Marquez, που εκκίνησε από την τελευταία θέση του grid, η αναρρίχηση του στην έβδομη θέση σχολιάστηκε θετικά από τους φίλους της Honda, αν και αυτό θεωρείται τουλάχιστον φυσιολογικό αποτέλεσμα για έναν πολλάκις παγκόσμιο πρωταθλητή!

Ο Joan Mir, έκανε έναν καλό και συνετό αγώνα ανεβάζοντας ρυθμό στους τελευταίους οκτώ γύρους και περνώντας τον Johann Zarco και κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα.

 

 

Ο Francesco Bagnaia περιορίστηκε τελικά στην έκτη θέση, μπροστά από τον Marc Marquez που έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα από την 20η στην 7η θέση. Πίσω του,ήταν ο Aleix Espargaro που κατάφερε για λίγο να περάσει τον Marquez, ενώ την δεκάδα έκλεισαν ο Takaaki Nakagami, που έχασε τον ρυθμό του στο δεύτερο μισό και ο Pol Espargaro. O Alex Rins μετά την επαφή του με τον Zarco, βρέθηκε στην 22η θέση αλλά κατάφερε να ανέβει στον υπόλοιπο αγώνα και να τερματίσει τελικά 11ος.

Ο Valentino Rossi έκανε μια πολύ κακή εκκίνηση και που βρέθηκε από την 12η θέση στην 21η μέχρι που μια ακόμα πτώση τον έβγαλε εκτός αγώνα!

 

Επόμενος αγώνας 8 Αυγούστου, Styria Αυστρία