fbpx

Έμειναν φαγητά από το Πασχαλινό τραπέζι; Δες τι λιχουδιές μπορείς να φτιάξεις

Έμειναν φαγητά από το Πασχαλινό τραπέζι; Δες τι λιχουδιές μπορείς να φτιάξεις

Για να τα έχετε φάει όλα τα εδέσματα του Πασχαλινού τραπεζιού είναι λίγο δύσκολο, σχεδόν πάντα περισσεύουν αρκετές ποσότητες φαγητού που την επόμενη μέρα μπορεί να μετατραπούν σε φανταστικές λιχουδιές:

Οι συνταγές με φαγητά που περισσεύουν είναι πολύ δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο καθώς δεν είναι σωστό να πετάμε το φαγητό. Αντίθετα η πιο πρακτική κίνηση είναι να το αξιοποιήσουμε!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα …απογειώσεις τα λουκάνικα και θα τα κάνεις «on the rocks»

Οι συνταγές που θα δεις παρακάτω είναι εύκολες και απολαυστικές. Με αυτές μπορείς να αξιοποιήσεις το περισσευούμενο φαγητό και να γλυτώσεις χρήματα αλλά και χρόνο μαγειρέματος.

 

Εύκολη αυγοσαλάτα

Τα Πασχαλινά αυγά αλλά και αυτά που έβρασες αλλά δεν έφαγες είναι ιδανικά και έτοιμα να γίνουν μία θρεπτική αυγοσαλάτα. Η σαλάτα αυτή είναι τέλεια για σάντουιτς, άλειμμα στα κρακεράκια και τις φρυγανιές και συνοδευτικό με το φαγητό. Επιπλέον είναι γεμάτη πρωτεΐνη! Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστείς:

 

6 σφιχτά βρασμένα αυγά

1 κουταλιά άπαχο γιαούρτι

2 κουταλιές μαγιονέζα

1 κουταλιά μουστάρδα

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

λίγο μαϊντανό

λίγο πιπέρι και αλάτι

Αφού καθαρίσουμε τα αυγά χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ μαζί με το άπαχο γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα ασπράδια και το μαϊντανό. Τα ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Η σαλάτα είναι έτοιμη!

 

Γρήγορη κρεατόπιτα

Συνήθως για τις γιορτές και τα οικογενειακά τραπέζια ψήνουμε και μαγειρεύουμε διάφορα κρέατα. Όποιο κρέας ψητό ή στο φούρνο έχει μείνει μπορείς να το κάνεις μία τέλεια κρεατόπιτα. Μάλιστα με τα φύλλα που είναι έτοιμα για μαγείρεμα μπορείς να γλυτώσεις και πολύ χρόνο, αφού θα έχεις να προετοιμάσεις μόνο τη γέμιση. Μπορείς όμως αν θες να κάνεις και δικό σου χειροποίητο φύλλο.  Για τη συνταγή αυτή λοιπόν θα χρειαστείς:

 

Φύλλο χειροποίητο ή αγοραστό

2 κούπες μαγειρεμένο ξεψαχνισμένο κρέας

3 χτυπημένα αυγά

200 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα

1 τριμμένο καρότο

λίγο μαϊντανό

3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια

3 κουταλιές γάλα

αλάτι, πιπέρι και λάδι

Έχοντας έτοιμο το φύλλο βάζουμε τα κρεμμύδια και το καρότο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Αφού τα κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα τη φέτα και τα αυγά που έχουμε πρώτα χτυπήσει ξεχωριστά. Λαδώνουμε ένα ταψί και τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσουμε. Γεμίζουμε με την γέμιση και αν είναι χειροποίητα τα φύλλα διπλώνουμε τις άκρες στο ταψί. Για το πάνω φύλλο χτυπάμε το γάλα μαζί με ένα κρόκο αυγού για άλειμμα. Η πίτα μπαίνει στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.