fbpx

Ένας ακόμα νεκρός μοτοσικλετιστής από το κράνος που …έλειπε!

Ένας ακόμα νεκρός μοτοσικλετιστής από το κράνος που …έλειπε!

Ένας ακόμα μοτοσικλετιστής νεκρός μετά από σύγκρουσή με αυτοκίνητο σε κεντρική λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Το θέμα όμως δεν είναι όμως το πώς έγινε η σύγκρουση ή το ποιος έφταιγε, αλλά η έλλειψη κράνους που οδήγησε στον θάνατο!

Όπως αναφέρεται ο άτυχος άνδρας δεν φορούσε κράνος που θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή ανεξαρτήτως της υπαιτιότητας που ερευνάται από την Τροχαία! Ένα ακόμα δυστύχημα που θα μπορούσε να ήταν ατύχημα. Μια μάστιγά που γίνεται αιτία να έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα …λένε στο κινητό εν κινήσει, χωρίς κράνος… και έχει ο …Θεός!

 

Η κακία και επικίνδυνη αυτή συνήθεια τόσο από αναβάτες μικρών αλλά και μεγάλων δικύκλων, έχει επεκταθεί τους τελευταίους μήνες κυρίως λόγο την ελάχιστης αστυνόμευσης (αφού λόγω κορωνοϊού και άλλων συμβάντων η αστυνομία δεν προλαβαίνει να κάνει τακτικούς ελέγχους).

Όμως χρειαζόμαστε έναν αστυνομικό να μας πει ότι πρέπει να φοράμε κράνος; Χρειαζόμαστε έναν αστυνομικό για να προστατεύουμε την ίδια μας την ζωή; Χρειαζόμαστε έναν αστυνομικό για να μας εξηγήσει ότι δεν είμαστε άτρωτοι;

Ένας ακόμα άνθρωπος χαμένος που προστέθηκε στον μακάβριο κατάλογο όσων μοτοσικλετιστών δεν φορούσαν κράνος. Και θα μου πείτε ότι φταίγανε; Ναι φταίγανε που δεν φορούσαν κράνος, όμως τι σημασία αν έφταιγαν οι όχι; Οι δικοί τους άνθρωποι δεν θα τους ξαναδούνε ποτέ. Όλοι αυτοί που άφησαν πίσω τους, γονείς, παιδιά, συζύγους τους θυμούνται με την ανάμνηση και το παράπονο γιατί δεν φόρεσαν το ρημάδι το κράνος!

Και επειδή δεν είμαστε άτρωτοι, αλλά ούτε το κράνος είναι καταπίεση, είναι επιβεβλημένο να το φοράμε μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες θανάτου.

Ίσως είναι καιρός να καταλάβουν κάποιοι ότι το να μην φοράει κάποιος μοτοσικλετιστής κράνος δεν είναι μαγκιά. Μαγκιά είναι να φοράει κράνος και να είναι ασφαλής και ζωντανός κοντά στους δικούς του ανθρώπους που τον αγαπάνε!

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης

Φώτο: Αρχείου