fbpx

Ένας απίθανος Hamilton και μια …χαμένη Ferrari

Ένας απίθανος Hamilton και μια …χαμένη Ferrari

Ο Hamilton για ακόμα μια φορά απέδειξε πόσο μεγάλος οδηγός είναι και η Ferrari για ακόμα μια φορά απέδειξε πόσο δεν γνωρίζει να διαχειρίζεται την ίδια της την ομάδα.

Ο αγώνας της Βουδαπέστης ήταν δύσκολος για όλους και κυρίως για τον Hamilton που είχε να διαχειριστεί τον Verstapen. Ο Hamilton τα κατάφερε λίγο πριν το τέλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι Έλληνες επιμένουμε στα υγρά καύσιμα… κυρίως λόγω υποδομών!

 

Αντίθετα η Ferrari δεν αρκέστηκε απλώς στην τρίτη θέση αλλά επέλεξε και ποιος θα την κερδίσει. Έτσι αντί γι τον Leclerk ήταν ο Vettel μετά από μια προσπέραση γεμάτη …ευγένεια από τον Μονεγάσκο….

 

 

Στον αγώνα ο Ολλανδός Max Vderstapen που είχε πάρει την pole position βρισκόταν στην κορυφή μέχρι τους τρεις τελευταίους γύρους, όταν δέχτηκε την επίθεση από τον Hamilton που τον προσπέρασε και πήρε τη νίκη.

 

 

Έτσι ο Βρετανός είδες καρό σημαία για έβδομη φορά φέτος στους 12 συνολικά αγώνες που έχουν διεξαχθεί. Παράλληλα αυτή ήταν η 81η νίκη της καριέρας του σε Grand Prix.

 

 

O Hamilton και η ομάδα του είχαν εμπνευσμένη στρατηγική.

Ο Bottas ξεκίνησε αγχωμένος τον αγώνα, δεν μπόρεσε να κρατήσει την δεύτερη θέση, ακούμπησε με τον Hamilton και μετά με τον Leclerk και κατάστρεψε την μπροστινή του αεροτομή και τερμάτισε μόλις όγδος.

 

 

Ο Verstapen το πάλεψε. Ήταν εξίσου γρήγορος με τον Hamiltonμε τα μεσαία ελαστικά αλλά πιο αργός με τα σκληρά και αυτό έπαιξε ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Στο τέλος έκανε άλλο ένα πιτ στοπ και έβαλε μαλακά για να κάνει έναν ταχύτερο γύρο που του έδωσε το ρεκόρ γύρου και έναν ακόμα βαθμό στο πρωτάθλημα. Η δεύτερη θέση ήταν ότι καλύτερο μπόρεσε και όπως είπε και ο ίδιος στο τέλος ήταν καλή.

 

 

Οι δύο Ferrari απογοήτευσαν για ακόμα μια φορά! Η Ferrari να βρει λύσεις στα προβλήματα που την ταλανίζουν ώστε να πλησιάσει σε απόδοση τις Mercedes αλλά και την Red Bull που ξεκάθαρα πλέον δεν μπορεί πια να φτάσει.