fbpx

Ένα ονειρικό καταφύγιο στην πιο …απόκοσμη περιοχή του κόσμου!

Ένα ονειρικό καταφύγιο στην πιο …απόκοσμη περιοχή του κόσμου!

H Σαλάρ Ντε Ουγιούνι (Salar de Uyuni), ένα πραγματικά απόκοσμο τοπίο που θα μπορούσε να αποτελεί μέρος ενός άλλου πλανήτη, μακριά από τη γεμάτη ζωή Γη, είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη νοτιοδυτική Βολιβία, στο υψίπεδο των Άνδεων και περίπου 3.656 μέτρα πάνω από το μέσο επίπεδο της θάλασσας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το πιο ακριβό ρετιρέ του κόσμου

 

Αυτό το απίστευτο τοπίο, το οποίο διαμορφώθηκε ύστερα από μετασχηματισμούς διαφόρων προϊστορικών λιμνών, καλύπτεται από -μερικών μέτρων πάχους- κρούστα αλατιού και χαρακτηρίζεται από μία εξαιρετική ομαλότητα, ενώ η υψομετρική διαφορά είναι λιγότερη από ένα μέτρο σε ολόκληρη την τεράστια έκταση του Σαλάρ. Η κρούστα χρησιμεύει ως πηγή αλατιού και καλύπτει μία τεράστια λεκάνη εξαιρετικά πλούσια σε λίθιο αφού το 50 με 70% των παγκοσμίων αποθεμάτων βρίσκονται εκεί.

 

 

Η μεγάλη επιφάνεια του Σαλάρ, οι καθαροί ουρανοί στην περιοχή και η εξαιρετική ομαλότητα της επιφανείας του, αναδεικνύουν την αχανή έκταση ιδανικό «εργαλείο» για τη βαθμονόμηση των υψομετρικών οργάνων των δορυφόρων παρατήρησης της Γης, ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό στα υψίπεδα των Άνδεων της Βολιβίας και μαγνήτη έλξης πολλών επιστημόνων από διαφορετικές ειδικότητες. Τα μικρά κομμάτια γης μέσα στην αχανή του έκταση ονομάζονται «νησιά», με γνωστότερο όλων το Ίσλα ντελ Πεσκάδο (Νησί του Survivor). Σχεδόν δίπλα σε ένα από τα αυτά τα «νησιά», στο εντυπωσιακό Inca Huasi, το οποίο είναι γεμάτο από κάκτους και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε μήνα, βρίσκεται εγκατεστημένo το Kachi Lodge, ένα συγκρότημα luxurious καταφυγίων που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Amazing Escapes, η οποία από το 2008 ειδικεύεται σε ταξίδια εμπειριών αλλά και σε ξενοδοχειακές μονάδες που προσφέρουν αρκετά περισσότερα από μία απλή φιλοξενία.

 

 

Η Amazing Escapes έχει κατασκευάσει 6 θολωτά καταφύγια, εγκατεστημένα σε μία τεράστια ενεργειακή πλατφόρμα, όλα σε φουτουριστικό στυλ και τα οποία εύκολα θα σκεφτόταν κανείς πως βρίσκονται σε άλλο πλανήτη καθώς ολόκληρο το Kachi Lodge θυμίζει διαστημικό σταθμό. Στην ουσία, πρόκειται για πολυτελή καταφύγια που προσφέρουν τις ανέσεις ενός 5άστερου ξενοδοχείου σε μία από τις πιο αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη: Μικρά και μεγάλα διαμερίσματα με -μεταλλική κατασκευή και ειδική επένδυση- για τις οροφές, οι οποίες ανοιγοκλείνουν, με εσωτερικά μπάνια, διπλά άνετα κρεβάτια, υπέροχη ξύλινη -«ζεστή»- διακόσμηση και δάπεδα, παραδοσιακά χάλια και βέβαια με τέλεια θέρμανση, μέσω υπερσύγχρονων συστημάτων τα οποία τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια. Επιπλέον, το Kachi Lodge, διαθέτει ένα ειδικά διαμορφωμένο παρατηρητήριο, εξοπλισμένο με επιστημονικά όργανα για παρατήρηση του αστροσκέπαστου ουρανού, ο οποίος τις νύχτες γίνεται πραγματικά μαγικός.

 

Εκτός των άλλων, το Kachi Lodge διαθέτει ακόμα μία εντυπωσιακή θολωτή κατασκευή η οποία χρησιμεύει ως χώρος εστιατορίου, τη λειτουργία και την ευθύνη του οποίου έχει ένα από τα γνωστότερα restaurant της Βολιβίας με έδρα την πρωτεύουσα La Paz, το Gustu, που προσφέρει εξαιρετικά πιάτα από τον γαστρονομικό θησαυρό της χώρας.

 

 

Όπως αναφέρει η ίδια η Amazing Escapes, οι φιλοξενούμενοι του Kachi Lodge εκτός από την εμπειρία της διαμονής τους στη Σαλάρ Ντε Ουγιούνι, στην οποία δύσκολα επιβιώνει άνθρωπος χωρίς τα κατάλληλα μέσα, εντάσσονται σε ένα πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων που περιλαμβάνει από το νησί των κάκτων ως τις μούμιες της Coquesa και την αρχαία πόλη της Alcaya. Μάλιστα, για τους πιο περιπετειώδεις τύπους υπάρχει και η ανάβαση στις ράχες του ηφαιστειακού κρατήρα Tunupa, ο οποίος είναι ενεργός.