fbpx

Έτσι έγινε επιτυχημένο μοντέλο ο David Gandy

Έτσι έγινε επιτυχημένο μοντέλο ο David Gandy

Και όμως ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα του πλανήτη ο David Gandy δεν φτάνει τους 1εκ. ακολούθους στο Instagram και προφανώς δεν τον ενδιαφέρει διόλου αφού ο Βρετανός είναι από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα παγκοσμίως με αρκετές χιλιάδες ευρώ έσοδα τον χρόνο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Jeremy Meeks: Πως μια φωτογραφία καταζητούμενου τον έκανε top model

 

Ο David Gandy, ήταν η εμβήματική αντρική μορφή στις διαφημήσεις των D&G της περασμένης δεκαετίας και ίσως ένα από τα ελάχιστα μοντέλα που είχαν την τιμή να δούν ένα ολόκληρο βιβλίο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου σ’ αυτούς. Πρόκειται για το “David Gandy by Dolce&Gabbana” που φωτογραφήθηκε από τον θρυλικό Mariano Vivanco, τον Mario Testino, τον Steven Klein και τον Giampaolo Sgura και δημοσιεύθηκε το 2011 από τις εκδόσεις Rizzoli. Κοιτώντας τις φωτογραφίες του David ακόμα και μετά από χρόνια, καταλαβαίνεις πώς η ομορφιά είναι τελικά διαχρονική.

 

 

Γεννήθηκε το 1980 στο Essex σε μια οικογένεια της εργατικής τάξης. Ο David όμως είχε το θάρρος να μετάσχει σε έναν διαγωνισμό μοντέλων. Κέρδισε και με αργά και σταθερά βήματα αναρριχήθηκε στη κορυφή του διεθνούς modeling.

 

 

Ο τύπος του σώματος του έκανε τους σχεδιαστές να στραφούν σε ποιο μυώδης σωματότυπους αρκετά πριν την κατηγορία των fitness models.

 

 

Όπως δηλώνει ο ίδιος το πιο διάσημο στιλιστικό του πρότυπο του Χόλιγουντ είναι ο Paul Newman, ο James Dean αλλά και πιο σύγχρονοι, όπως ο Tom Ford και ο Alasdair Willis.

Όμως ο David δεν ήθελε πάντα να γίνει μοντέλο αλλά …κτηνίατρος καθώς η αγάπη του για τα ζώα είναι μεγάλη. Οι βαθμοί του όμως δεν έφταναν για να περάσει Κτηνιατρική και έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει σπουδές marketing και υπολογιστών. Παράλληλα κατάφερε να γίνει δοκιμαστής της Jaguar και της Porsche  τεστάροντας τα οχήματα στη πίστα.

 

 

Πως έγινε μοντέλο; Λίγο πριν την αποφοίτηση ο συγκάτοικος του πρότεινε να μετάσχει στον διαγωνισμό μοντέλων που τελικά τον ανέδειξε! Ήταν 21 χρονών και πήρε ως έπαθλο ένα συμβόλαιο σε έναν από τα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων.

Το όνομα του για χρόνια έχει συνδυαστεί με τη φίρμα Dolce & Cabana με φωτογραφίσεις που εξιτάρουν σεξιστικά και μόνο χωρίς να προκαλούν!

 

 

Η μεγαλύτερη τιμή για τον David Gandy ήταν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Λονδίνου όπου ήταν το μοναδικό ανδρικό μοντέλο!

Έχοντας αποκτήσει μια πολύ καλή φήμη για την προσωπική του αισθητική στο ντύσιμο, άρχισε να γράφει ένα blog για τη βρετανική Vogue αλλά και άρθρα στην αντρική στήλη της Telegraph. Παράλληλα δημιούργησε και δύο εφαρμογές για κινητά, με θέμα το στυλ και το fitness. Σύντομα διορίστηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας στην επιτροπή τους, ενώ το 2015 τον βρήκε να κάνει το επόμενο τολμηρό του βήμα και να σχεδιάζει τη δική του γκάμα των εσωρούχων για τα Marks & Spencer, τα οποία έγιναν κορυφαία σε πωλήσεις της εταιρείας. Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται και φέτος και στις παρακάτω λήψεις τον βλέπουμε να παρουσιάζει την νέα σειρά που σχεδίασε ο ίδιος. Πολυσχιδής και ανήσυχος, έχοντας φιγουράρει επανειλημμένα στη λίστα του βρετανικού GQ με τους πιο καλοντυμένους άνδρες, ο Gandy ξεκίνησε και τη δική του εταιρεία παραγωγής, επενδύοντας σε μικρές επιχειρήσεις και κινηματογραφικά projects.

 

 

Πώς περιποιείται τον εαυτό του ένας άνδρας super model; Κυρίως προσέχοντας τη διατροφή του. Έτσι ο Gandy δεν τρώει τίποτα επεξεργασμένο, ενώ, αν και γλυκατζής, συνήθως αρκείται σε λίγη μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι. «Το να έχεις τη δύναμη να αντισταθείς σε ορισμένα πράγματα είναι το πιο δύσκολο», λέει και μάλλον ο ίδιος έχει τεράστια δύναμη, αφού, όταν επισκέπτεται τη μαμά του, η αντίδρασή του είναι πάντα η ίδια όταν αντικρίζει το τραπέζι: «Περιμένουμε κόσμο; Μα ποιος θα τα φάει όλα αυτά που έφτιαξες; Και γιατί έχουμε τέσσερα διαφορετικά γλυκά;».

 

 

Ποια είναι η στυλιστική συμβουλή που μοιράζεται για εμφανίσεις με στυλ; Ο πειραματισμός. «Για αρχή είναι καλό να βρούμε τι μας ταιριάζει και κυρίως να ανακαλύψουμε τι μας αρέσει. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως εξερεύνηση των νέων κολεξιόν. Έμπνευση μπορεί να αποτελέσει ο Steve McQueen ή ο Paul Newman».