fbpx

Έτσι δεν θα αφήσεις να σου χαλάσει τη διάθεση ο μίζερος φίλος σου!

Έτσι δεν θα αφήσεις να σου χαλάσει τη διάθεση ο μίζερος φίλος σου!

Είσαι ο άνθρωπος που βλέπει το καλό μέσα σε κάθε δυσκολία, όμως ο φίλος σου, είναι εκείνος που τα βλέπει όλα ανάποδα. Το καλύτερο πράμα να συμβεί αυτός συνέχεια αμφισβητεί και μιζεριάζει. Μπορεί να είναι καλό παιδί, αλλά αναρωτήθηκες ποτέ πόσο κακό σου κάνει η συναναστροφή μαζί του;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 14 σημεία που ξεχωρίζουν τον καλό φίλο από τον κολλητό

 

Αν συμπάσχεις με τον μίζερο φίλο σου, τότε σίγουρα σου κάνει κακό στη ψυχολογία και γενικά σου χαλάει τη μέρα. Όμως δεν υπάρχει λόγος να χαλάσεις τη φιλία σου, απλά να βάλεις κάποια πράματα στη θέση τους:

 

  1. Βάλε όρια

Όταν ένα μίζερο άτομο ξεκινήσει τη διήγηση της τελευταίας ιστορίας συμφοράς, άκουσε ευγενικά για λίγο και ύστερα ή άλλαξε θέμα ή φύγε.

 

  1. Μην διαφωνείς

Οι διαξιφισμοί με τον μίζερο φίλο είναι μάταιοι και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εξαντληθείς. Χαμογέλα, κούνα το κεφάλι σου και προχώρα.

 

  1. Μην αφήνεις να σε παρασύρει

Μην αφήνεις να σε παρασύρει στη μιζέρια του. Είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας.

 

  1. Μην φανερώνεις τα συναισθήματα σου

Αν ανοιχτείς για κάτι που σε προβληματίζει ή ότι άλλο ακόμα και χαρούμενο, τότε ο μίζερος φίλος σου θα βρει την ευκαιρία να μιζεριάσει περισσότερο. Μην ανοίγεσαι λοιπόν, πες ότι είναι να πεις με τα λιγότερα λόγια και μη δίνεις συνέχεια.

 

  1. Βάλε όριο στη συζήτηση

Τα μίζερα άτομα αρέσκονται να σκάβουν βαθιά για άσχημα πράγματα. Εσείς, από την άλλη πλευρά, βάλτε ένα αυστηρό πλαίσιο για το τι επιθυμείτε να συζητάτε. Μπορείτε να επικαλεστείτε την προσωπική σας φιλοσοφία, νοοτροπία, ακόμα και θρησκεία για να τους σταματήσετε. Μην παγιδεύεστε στη ροή σκέψης τους. Οικοδομήστε την δική σας μικρή περιοχή ασφαλείας γύρω σας, που περιέχει ηρεμία και ειρήνη.

 

  1. Προφυλάξου από την αρνητικότητα

Σκέψου πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο και μην αφήσεις τα σκοτεινά σύννεφα ενός μίζερου ατόμου να επισκιάσουν τη χαρά και την όρεξη σου.

 

  1. Τα μίζερα άτομα θέλουν να παραπονιούνται, εσύ θέλεις λύσεις

Ένα τοξικό άτομο θέλει να ξοδεύει χρόνο, αναμασώντας παρελθοντικά λάθη και προβλήματα. Χρειάζεται να μένετε συγκεντρωμένοι στις λύσεις και στα αποτελέσματα. Θυμηθείτε «διορθώστε το πρόβλημα, μην ασχολείστε με κατηγορίες». Αυτό το μικρό μότο θα αποδειχτεί πολύτιμο για εσάς, θα σας κρατήσει σταθερά στη πορεία σας και δεν θα σας βυθίσει στο βούρκο των μάταιων κατηγοριών και της μιζέριας που έχει δημιουργήσει ο τοξικός άνθρωπος.

 

  1. Οι κατηγορίες των μίζερων ανθρώπων είναι επικίνδυνες. Μην είστε τα θύματα τους, συγχωρείστε, αλλά μην ξεχνάτε ποτέ

Ένα τοξικό άτομο κατατρώγεται με παραληρήματα και αρνητικά σχόλια, που συχνά είναι οδυνηρά. Συγχωρείστε τους. Ωστόσο, μη ξεχνάτε τι έχουν πει ή πώς έχουν πράξει, καθώς αποτελούν δείκτη του πώς νιώθουν για εσάς προσωπικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διορατικότητα σας και να αποφασίσετε πώς να πράξετε αργότερα αν νιώθετε σίγουροι.