fbpx

Έτσι δεν θα επηρεάσει τη διατροφή σου η Τσικνοπέμπτη

Έτσι δεν θα επηρεάσει τη διατροφή σου η Τσικνοπέμπτη

Το τσίκνισμα μπορεί να αποτελέσει βόμβα μεγατόνων για τη διατροφή σου και οι κανόνες που πρέπει να τηρήσεις για να μην παχύνεις εν μία νυκτί είναι συγκεκριμένες, μπορεί όμως να αποτελέσει απλώς μια διατροφική μέρα με μπόλικη πρωτείνη!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί δεν πρέπει να παιδεύεις τον οργανισμό σου με τις διατροφές – νηστείες!

 

Όπως και να έχει θα επιβαρυνθεί η διατροφή σου κυρίως με το κρασί όμως αν προσέξεις λίγο αυτό δεν θα είναι καθόλου πρόβλημα και δες γιατί:

 

  1. Επέλεξε να ψήσεις όσο το δυνατόν πιο άπαχο κρέας

Όσο λιγότερα τα λιπαρά, τόσο λιγότερες οι θερμίδες που θα φορτωθείς. Ψαρονέφρι ή κοτόπουλο είναι ιδανικές επιλογές, όπως και το σπιτικό μπιφτέκι. Απέφυγε το λιπαρό χοιρινό, το λουκάνικο και τα κεμπάπ ή σεφταλιές.

 

 

  1. Το μαρινάρισμα είναι σύμμαχος

Το μαρινάρισμα εκτός του ότι διατηρεί το κρέας ζουμερό, το ενισχύει και με αντιοξειδωτικές ουσίες και μειώνει τα επικίνδυνα τοξικά που δημιουργούνται κατά το ψήσιμο. Η ιδανική μαρινάτα περιλαμβάνει όξινο στοιχείο (χυμός λεμονιού) με λάδι ή χυμό τομάτας ή γιαούρτι ή μουστάρδα αλλά μπαχαρικά ή μυρωδικά. Το είδος της μαρινάδας και ο χρόνος μαριναρίσματος βοηθάει σημαντικά τη θωράκιση του κρέατος και την αποφυγή αφυδάτωσής του κατά το ψήσιμο.

 

  1. Απόλαυσε το κρέας όχι τα συνοδευτικά

Πατατοσαλάτες με μαγιονέζα, Ζυμαρικά, πολλές σος (τύπου μπάρμπεκιου), πατάτες τηγανητές είναι τα συνοδευτικά που καλό είναι να αποφύγεις. Αντί να απολαύσεις το κρέας με παχυντικά συνοδευτικά, τσίκνισέ το με ψητά λαχανικά, που θεωρούνται άριστα για τσίκνισμα, όπως και οι μπριζόλες ή τα φιλέτα. Τα λαχανικά δεν αφυδατώνονται με σωστό ψήσιμο, ούτε δημιουργούν τοξικές ενώσεις, οπότε είναι ιδανικά. Επίλεξε κρεμμύδια, ντομάτες, μελιτζάνες, πατάτες, κολοκυθάκια και πιπεριές για να συνοδεύσεις τα κρεατικά!

 

  1. Βάλε μπόλικο λεμόνι

Απόλαυσε τα ψητά σου με άφθονο λεμόνι, το οποίο εξουδετερώνει το σύνολο των καρκινογόνων ενώσεων που δημιουργούνται στο ψήσιμο.

 

  1. Ξέχνα το επιδόπριο και έλεγξε το αλκοόλ

Επειδή μιλάμε για βραδινό τσιμπούσι, απόφυγε το συνοδευτικό γλυκό και μην το παρακάνεις με το αλκοόλ. Η μπύρα θα σε φουσκώσει αλλά το ένα ποτήρι κρασί αποτελεί ιδανική, υγιεινή και διαιτητική επιλογή.