fbpx

Έτσι δεν θα χάσεις ποτέ, αεροπλάνο, τρένο, πλοίο ή λεωφορείο!

Έτσι δεν θα χάσεις ποτέ, αεροπλάνο, τρένο, πλοίο ή λεωφορείο!

Το χειρότερο είναι να είσαι έτοιμος για ταξίδι και ξαφνικά να μένεις στο αεροδρόμιο τον σταθμό του τρένου ή του λεωφορείου ή ακόμα στη προβλήτα του λιμανιού να βλέπεις το πλοίο να φεύγει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 21 πράγματα που όλοι κάναμε έστω και μια φορά στη ζωή μας

 

Με όποιο μέσο και αν θέλεις να ταξιδέψεις δεν είναι καθόλου καλό να το βλέπεις να φεύγει χωρίς εσένα μέσα και για να μη σου συμβεί αυτό δες τι πρέπει να κάνεις:

  1. Πήγαινε νωρίς.. αλλά όχι και τόσο!

Το ζητούμενο είναι να φτάσεις στο αεροδρόμιο ή στο σταθμό ή το λιμάνι νωρίς  για να προλάβεις να κάνεις check in  να παραδόσεις αποσκευές να περάσεις από τον έλεγχο ασφαλείας (αεροδρόμια) και να φτάσεις στην πύλη στην ώρα σου. Δε θες όμως να είσαι εκεί και υπερβολικά νωρίς – κανείς δε συμπαθεί τα άβολα καθίσματα και τα πανάκριβα snacks των σταθμών ή των αεροδρομίων. Οπότε ποια είναι η χρυσή τομή;

Μιάμιση ώρα νωρίτερα όταν πρόκειται για πτήση εσωτερικού ή για πτήση εξωτερικού εάν έχεις ήδη κάνει web ή mobile check-in και δε έχεις παραδοτέες αποσκευές. Για πτήση εξωτερικού με αποσκευές υπολόγισε περίπου δύο ώρες πριν.

Μίση ώρα νωρίτερα αρκεί για τρένα πλοία και λεωφορεία.

  1. Έσο έτοιμος!

Πολλές φορές βλέπουμε σε αεροπορικά δρομολόγια αλλαγές της τελευταίας στιγμής που μπερδεύουν τους επιβάτες και φέρνουν τα πάνω κάτω. Τι μπορείς να κάνεις; Φρόντισε να ενημερώνεσαι μέχρι τελευταία στιγμή για την κατάσταση της πτήσης σου  ενεργοποίησε διαθέσιμα alerts από την αεροπορική εταιρεία ή στην τελική πάρε ένα τηλέφωνο την ίδια μέρα για να επαληθεύσεις την ώρα αναχώρησης.

Όταν το online check-in είναι διαθέσιμο τότε είναι μια πολύ καλή ιδέα για να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο ιδιαιτέρως εάν ταξιδεύεις χωρίς αποσκευές!

Σε κάθε περίπτωση να είσαι πάντα προετοιμασμένος και να έχεις εύκαιρα όλα τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα – ταυτότητα, εισιτήριο, διαβατήριο κλπ – είτε έχεις ήδη κάνει check-in είτε πρόκειται να το κάνεις στο αεροδρόμιο.

  1. Κανόνες ασφαλείας αεροδρομίων: Μάθε τους μια ώρα αρχύτερα!

Υγρά, αιχμηρά αντικείμενα, το γάλα του μωρού,  τα φάρμακά σου, το μπαστούνι του γκολφ.. τι από αυτά μπορείς να πάρεις μαζί στις χειραποσκευές και τι όχι. Όπου όχι  μεταφράζεται σε επιπλέον καθυστέρηση προκειμένου να βρεις έναν τρόπο να συνεννοηθείς με το προσωπικό ασφαλείας να στο κατασχέσουν ή να βρεις έναν τρόπο να το χωρέσεις κάπου αλλού ή να το τσεκάρεις ως αποσκευή – με το ανάλογο επιπλέον κόστος πάντα.

Άρα; Ενημερώσου και κέρδισε χρόνο χρήμα και ψυχική ηρεμία! Φρόντισε τα υγρά σου να είναι διανεμημένα σε μπουκαλάκια των 100 ml και να βρίσκονται όλα μαζί σε διάφανη σακούλα του 1 lt και να μην έχεις αιχμηρά αντικείμενα! Βγάλε τη σακούλα με τα υγρά έξω από την τσάντα σου πριν έρθει η σειρά σου στον έλεγχο και κάνε το ίδιο εάν τυχόν μεταφέρεις φωτογραφική μηχανή laptop ή tablet. Φρόντισε να αφαιρέσεις μπουφάν μεταλλικά αντικείμενα και ζώνη λίγο πριν έρθει η σειρά σου και εξοικονόμησε επιπλέον χρόνο. Όταν έρθει η σειρά σου απλώς θα βάλεις τα πράγματα στα καλαθάκια και θα περάσεις σαν κύριος από την ασφάλεια χωρίς καθυστερήσεις και γκρίνιες!

  1. Κανόνες των πλοίων τρένων και λεωφορείων

Μη νομίζεις ότι τα άλλα μέσα μεταφοράς δεν έχουν κανόνες. Αν θέλεις για παράδειγμα να πάρεις μαζί σου το σκυλάκι σου  τότε θα πρέπει να έχεις ρωτήσει νωρίτερα επειδή σε κάθε μέσο υπάρχουν και οι ανάλογοι κανόνες.

  1. Φάε από πριν!

Η συμβουλή αυτή θα σου σώσει χρόνο χρήμα και υγεία! Φάε κάτι πριν το ταξίδι. Ακόμη καλύτερα  μαγείρεψε και κατανάλωσε ένα πλήρες σπιτικό γεύμα πριν ταξιδέψεις. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα είσαι έτοιμος να αντισταθείς σε σάντουιτς ντόνατς και λοιπούς πειρασμούς γλιτώνοντας μια μικρή περιουσία από τις τιμές φαρμακείου του αεροδρομίου των σταθμών ή του λιμανιού αλλά θα κάνεις καλό και στην υγεία σου!

  1. Ντύσου καταλλήλως

Σκέψου ότι θες να είσαι όσο πιο άνετα γίνεται με ρούχα και παπούτσια που δε θα σου δημιουργήσουν καθυστερήσεις στον έλεγχο ασφαλείας των αεροδρομίων. Πάντως με όποιο μέσο και αν ταξιδέψεις ενημερώσου για τον καιρό που επικρατεί εκεί που θα πας και προετοιμάσου.