fbpx

Έτσι εντάσσεις το κολύμπι στην καθημερινή σου outdoor προπόνηση

Έτσι εντάσσεις το κολύμπι στην καθημερινή σου outdoor προπόνηση

Το κολύμπι και ειδικά στη θάλασσα είναι μια πρώτης τάξεως μέθοδος για να χτίσεις όμορφα το σώμα σου αρκεί να το εντάξεις στην outodoor προπόνηση σου.

Είναι κάτι που διαφέρει από τις βουτιές του σαββατοκύριακου με την παρέα. Εδώ μιλάμε για προπόνηση. Το κολύμπι είναι στάνταρ άσκηση για την μείωση του λίπους στο σώμα σου. Είναι σταθερή αξία αφού μόλις 45 μέτρα με ήπιο αριθμό, σε βοηθούν να κάψεις περίπου 600 θερμίδες την ώρα ενώ για να κάψεις ένα 1 ολόκληρο κιλό, τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν και μάλιστα χωρίς να αλλάξεις σημαντικά το πρόγραμμα της διατροφής σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν κάνεις αυτή τη outdoor κυκλική σίγουρα θα γίνεις «φέτες»

 

Το σημαντικότερο όμως είναι πως το κολύμπι ενεργοποιεί ακόμη και τον πιο ζαβλακωμένο μεταβολισμό. Θα τρως περισσότερο, αλλά θα καις και περισσότερο. Αν προσέχεις τι τρως, θα χάνεις ακόμη πιο γρήγορα.

Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα θα είναι καλό να ετοιμαστείς για  βουτιές.

Για να το κάνεις πρέπει να προνοήσεις να φορέσεις το μαγιό σου κάτω από τα ρούχα σου. Σε ένα μικρό σακίδιο μπορείς να έχεις την πετσέτα σου και νερό.

Αρχίζεις την προπόνηση με τρέξιμο τουλάχιστον 15 λεπτά προς την παραλία.

Στην άμμο και πριν βουτήξεις οι διατάσεις είναι απαραίτητες.

Αφού βάλεις τα ρούχα σου στο σακίδιο μπορείς να βουτήξεις άνετα στο νερό. Ένα άρθρο του Swimming World Magazine συμβουλεύει να χρησιμοποιήσεις την περίφημη «σκάλα». Αντί να βάζεις όλη σου την ένταση αρχικά, σπας το κομμάτι της προπόνησής σου σε 3 σετ των 4 γύρων. Αρχικά ξεκινάς με το 70% της έντασης, αυξάνεις στο 80% και φτάνεις μέχρι και στο 90%. Ξεκουράζεσαι ενδιάμεσα αλλά δεν θα τελειώσεις εκεί. Με την προπόνηση της «σκάλας» οφείλεις να συνεχίσεις κάνοντας μετά το αντίθετο. Άλλα 3 σετ των 4 γύρων όπου ξεκινάς με το 90% και μειώνεις σε 80% και μετά σε 70%. Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή από τις πρώτες προπονήσεις.

Ακόμη και οι επαγγελματίες προπονητές το λένε μονίμως στους αθλητές τους. «Κάντε λιγότερη ώρα, αλλά κολυμπάτε πιο συχνά». Με αυτόν τον τρόπο κερδίζεις κάτι βασικό: Χτίζεις την αντοχή σου. Αυτό σημαίνει πως αν σε μία προπόνηση αποφασίσεις να αυξήσεις τον ρυθμό και την διάρκεια, θα δεις σημαντική αλλαγή. Το πως θα μπορέσεις να αυξήσεις αλλά και να κρατήσεις την διάρκεια αυτή, είναι κάτι που θα διαβάσεις παρακάτω.

Επιστρέφεις φυσικά με χαλαρό τρέξιμο και ποτέ δεν ξεχνάς τις διατάσεις!