fbpx

Έτσι θα …αγνοήσεις το ψυγείο που σε …καλεί για …τσιμπολόγημα!

Έτσι θα …αγνοήσεις το ψυγείο που σε …καλεί για …τσιμπολόγημα!

Τελικά το ψυγείο είναι μεγάλος πειρασμός! Λες και έχει φωνή και σε …καλεί να αρχίσεις το τσιμπολόγημα! Μπορεί να γυμνάζεσαι και να προσέχεις σε γενικές γραμμές τη διατροφή σου αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να συγκρατήσεις την όρεξη σου και να περιορίσεις τις λιγούρες σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι τρως και πόση ώρα πριν το τρέξιμο

 

Ωστόσο, αυτές οι γνωστές λιγούρες είτε για κάτι γλυκό είτε για αλμυρό είναι ικανές να σε αποπροσανατολίσουν από το στόχο σου. Πρέπει λοιπόν να βρεις τρόπο να τις χαλιναγωγήσεις για να πετύχεις το σώμα που θέλεις!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να τιθασεύσεις την όρεξη σου και να βάλεις φρένο στην τρέλα για φαγητό που μπορεί να σε πιάνει ώρες ώρες. Ανακάλυψε 5 απλούς τρόπους για να περιορίσεις τις λιγούρες σου!

Πώς να μειώσεις τις λιγούρες και τα τσιμπολογήματα!

 

Πιες περισσότερο νερό για να περιορίσεις τις λιγούρες

Έχεις ακούσει ποτέ να λένε ότι μπορεί να μην πεινάς αλλά να διψάς; Είναι αλήθεια ότι συχνά μπερδεύουμε το αίσθημα της πείνας με αυτό της δίψας. Και ενώ η όρεξη σου θα έφευγε αν έπινες νερό και μετά περίμενες, εν τέλει καταλήγεις να τρως κάτι πρόχειρο που σου προσδίδει αρκετές θερμίδες. Φρόντισε λοιπόν να διατηρείσαι ενυδατωμένος για να αποφεύγεις το να καταναλώνεις περιττές θερμίδες!

 

Κατανάλωσε περισσότερη καθαρή πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι ιδανική όχι μόνο για να χτίσεις του μύες σου αλλά και για να μειώσεις τις λιγούρες που σε πιάνουν. Κι αυτό γιατί καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη νιώθεις χορτάτος και γεμάτος για περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα να μη σε πιάνει λύσσα λίγες μόνο ώρες μετά το φαγητό. Πρόσεχε όμως ώστε οι πηγές πρωτεΐνης που επιλέγεις να είναι φτωχές σε λίπος, όπως είναι το κοτόπουλο, το ψάρι και το αυγό.

 

Φάε πριν να είσαι πολύ πεινασμένος

Αυτό που μπορεί να σου προκαλεί τις λιγούρες που καταλήγουν στο να τρως junk food ή άλλες τροφές με πολλές θερμίδες πιθανό να είναι το ότι αφήνεις μεγάλα μεσοδιαστήματα μεταξύ των γευμάτων σου. Αποτέλεσμα αυτού είναι να θέλεις σαν τρελός να φας και να μη μπορείς να χαλιναγωγήσεις την όρεξη σου. Για το λόγο αυτό φρόντισε ανάμεσα από τα βασικά σου γεύματα να εντάξεις μερικά υγιεινά σνακ για να διατηρήσεις την ενέργεια σου.

 

Κάνε κάτι που θα αποσπάσει την προσοχή σου

Καμιά φορά είναι η ανία και όχι η πείνα μας που μας κάνει να λιγουρευόμαστε κάτι ανθυγιεινό! Σε αυτή την περίπτωση αυτό που πρέπει να ξεγελάσεις είναι το μυαλό και όχι το στομάχι σου! Κάνε λοιπόν κάτι που θα σου αποσπάσει την προσοχή, όπως είναι να μιλήσεις στο τηλέφωνο, να βάλεις μια σειρά που σε κάνει να ξεχνιέσαι ή να παίξεις ένα παιχνίδι. Με αυτό το απλό τρικ το μυαλό σου θα φύγει από το φαγητό!

 

Μην παραμελείς τον ύπνο σου

Η όρεξη μας επηρεάζεται από τις ορμόνες μας. Η διατάραξη του ύπνου ή η μη επαρκής ξεκούραση είναι ικανές να διαταράξουν τον έλεγχο της όρεξης σου και να σε κάνουν να έχεις λιγούρες όλη μέρα. Για το λόγο αυτό φρόντισε να ρυθμίσεις τις ώρες και την ποιότητα του ύπνου σου ώστε να περιορίσεις τις λιγούρες σου!