fbpx

Έτσι θα ακούγονται στο μέλλον τα αυτοκίνητα

Έτσι θα ακούγονται στο μέλλον τα αυτοκίνητα

Ο ήχος ή ακριβέστερα η απουσία ήχου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα θέμα. Ναι μεν στο εσωτερικό τους επικρατεί μια καλοδεχούμενη ησυχία που συμβάλλει στην ακόμα πιο πολιτισμένη και γιατί όχι και πολυτελή μετακίνηση όμως από την άλλη υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία. Με πιο σημαντικό το ότι δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά στο δρόμο από τα άλλα μέλη της κυκλοφορίας και κυρίως από τα πιο ευάλωτα. Τους πεζούς και τα αυτοκίνητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσα χλμ αυτονομία νομίζεις ότι έχει το ηλεκτρικό Mini Cooper SE;

 

Ταυτόχρονα υπάρχει ζήτημα και με τα πιο σπορ μοντέλα, στα οποία το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα είναι μέρος του χαρακτήρα και της γοητείας τους.

Η πρώτη παράμετρος θα λυθεί και νομοθετικά με την υποχρεωτική ύπαρξη ήχου στα EV (Electic Vehicle), ενώ το δεύτερο έγκειται στις επιλογές της κάθε εταιρείας.

Στη BMW για παράδειγμα, η οποία πρόσφατα παρουσίασε το πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο Vision M NEXT που έχει και κάποια στοιχεία από τη θρυλική M1, ανέθεσαν το πρότζεκτ ήχου στο βραβευμένο συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Hans Zimmer. Ο οποίος μαζί με το μηχανικό ήχου και Sound Designer(!) Renzo Vitale δημιούργησαν τον ήχο του πρωτοτύπου που μπορείτε να ακούσετε στη συνέχεια.

Και σύμφωνα με τους εμπνευστές του ο στόχος είναι η δημιουργία μιας αρμονικής σύνδεσης, μέσω του ήχου, μεταξύ του οδηγού και το ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα ο ήχος θα πρέπει να αναδείξει, σύμφωνα πάντα με τη BMW, την ομορφιά αλλά και τον πολυσύνθετο χαρακτήρα των μοντέλων της.

Η τελική κρίση για το αν αυτό επιτυγχάνεται είναι φυσικά καθαρά υποκειμενική…

 

 

ΠΗΓΗ: CNN