fbpx

Έτσι θα αναβαθμίσεις το απλό φιλέτο κοτόπουλο σε γκουρμέ πιάτο!

Έτσι θα αναβαθμίσεις το απλό φιλέτο κοτόπουλο σε γκουρμέ πιάτο!

Το φιλέτο κοτόπουλο είναι ένα απλό πιάτο που συνήθως το συνοδεύουμε με ρύζι. Απλό που κυρίως το προτιμάς όταν κάνεις διατροφή. Τι θα έλεγες όμως να το αναβαθμίσεις όταν δεν κάνεις διατροφή;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις το τέλειο καλοκαιρινό μπριάμ στον φούρνο!

 

Στο απλό αυτό κοτόπουλο σημασία έχει η σάλτσα που περιέχει πάπρικα, μουστάρδα και κρασί.

Δες πως το κάνεις

 

Υλικά:

700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ.

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

90 ml λευκό κρασί

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 φύλλο δάφνης

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό, περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας ένα σκουρόχρωμο ροζέ από Grenache rouge, Αγιωργίτικο, Tempranillo.