fbpx

Έτσι θα αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία στο πρόσωπο σου

Έτσι θα αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία στο πρόσωπο σου

Το ξηρό δέρμα μπορεί να προκαλεί κοκκινίλες, φαγούρα ακόμα και πόνο, πράγματα που σίγουρα δεν είναι ευχάριστα για κανέναν.

Ειδικά το χειμώνα το πρόβλημα που επιδεινώνεται και πολλοί άντρες αντιμετωπίζουν είναι η ξηροδερμία στο πρόσωπο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Υγρό ή ξηρό ξύρισμα είναι το καλύτερο όταν βιάζεσαι το πρωί;

 

Αντί λοιπόν να αφήνεις το δέρμα σου να ξεπεράσει μόνο του το πρόβλημα του, ενώ σου προκαλεί δυσφορία, μπορείς να αναλάβεις δράση και να το διορθώσεις πιο άμεσα!

Δες τι να κάνεις για να διαχειριστείς την ξηροδερμία στο πρόσωπο σου!

 

Χρησιμοποίησε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου

Τώρα που το δέρμα σου είναι εύθραυστο και ευαίσθητο πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός. Και όλα ξεκινάν από το καθαριστικό που χρησιμοποιείς! Προτίμησε λοιπόν ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου, χωρίς σαπούνι ή πρόσθετα αρώματα, που θα είναι φιλικό προς την επιδερμίδα σου και δε θα σου προκαλέσει ερεθισμούς.

 

Εφάρμοσε συστηματικά ενυδατική κρέμα

Μπορεί να μη σου αρέσουν οι κρέμες αλλά ειδικά στην περίπτωση σου είναι άκρως απαραίτητες! Το να βάζεις ενυδατική κρέμα μετά το πλύσιμο του προσώπου, ώστε να γίνει καλύτερη απορρόφηση είναι κάτι που πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητα σου. Η ενυδατική κρέμα θα δώσει στο πρόσωπο σου την υγρασία που χρειάζεται ώστε να αναδομηθεί.

 

Μην τρίβεις έντονα το πρόσωπο σου

Η επιδερμίδα σου τώρα θέλει έξτρα προσοχή και οι άγαρμπες κινήσεις μπορεί να το επιδεινώσουν. Κάθε φορά που πλένεσαι λοιπόν σκούπισε το πρόσωπο σου ταμποναριστά κι όχι τρίβοντας το έντονα με την πετσέτα. Ακόμα, απόφυγε τα σκληρά scrubs καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.

 

Πιες παραπάνω νερό

Η ξηροδερμία πιθανόν να οφείλεται στη μη επαρκή ενυδάτωση. Και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ενυδατωθείς σε βάθος είναι και ο πιο απλός, δηλαδή πίνοντας περισσότερο νερό. Αυτό σημαίνει ότι τα συνήθη 8 ποτήρια που πίνεις δεν αρκούν και πρέπει να τα αυξήσεις. Αυτή η φυσική μορφή ενυδάτωσης είναι και η πιο σημαντική!

 

Απέφυγε το καυτό νερό

Αν απολαμβάνεις το να πλένεις το πρόσωπο σου ή να κάνεις μπάνιο με καυτό νερό πρέπει να το αλλάξεις τώρα που το πρόσωπο σου έχει ξεραθεί. Το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί την πολύτιμη υγρασία από την επιδερμίδα κάνοντας το ξηρό πιο γρήγορα. Προτίμησε λοιπόν ένα χλιαρό νερό στο μπάνιο σου ώστε να μη χειροτερεύσεις την κατάσταση στην επιδερμίδα σου.