fbpx

Έτσι θα αντιμετωπίσεις τον απρόβλεπτο καιρό της άνοιξης

Έτσι θα αντιμετωπίσεις τον απρόβλεπτο καιρό της άνοιξης

Ο καιρός την άνοιξη γίνεται απρόβλεπτος. Αν και τον χειμώνα είσαι προετοιμασμένος την άνοιξη δεν συμβαίνει το ίδιο αφού οι ξαφνικές μπόρες καραδοκούν και μπορούν να αποτελέσουν μια άσχημη παγίδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν είσαι πρωτάρης στα ταξίδια με τη μοτοσικλέτα δες πως πρέπει να προετοιμαστείς

 

Είτε είναι αν ταξιδέψεις είτε ακόμα και μέσα στη πόλη δες πως μπορείς να αποφύγεις εύκολα τις παγίδες του καιρού:

 

Ενημερώσου

Βλέπε το δελτίο καιρού. Τουλάχιστον θα έχεις μια εικόνα για ενδεχόμενο μπουρίνι. Αν είσαι στη πόλη μπορείς να γλιτώσεις αν όμως πας ταξίδι θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς το δελτίο καιρού.

 

Έχε μαζί σου πάντα αδιάβροχο

Να έχεις πάντα στο σάκο σου ή στη μπαγκαζιέρα αδιάβροχο. Πότε δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί.

 

Όταν βλέπεις μπροστά σου την …κουρτίνα

Πολλά ατυχήματα γίνονται όταν η μηχανή μπαίνει από το στεγνό στο βρεγμένο. Είτε είσαι στη πόλη είτε ταξιδεύεις και δεις μπροστά σου το μπουρίνι κόψε ταχύτητα όσο είσαι στο στεγνό κομμάτι του δρόμου. Ειδικά αν δεις κάτι σαν ομίχλη (κουρτίνα) τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η βροχή μπροστά σου είναι δυνατή.

 

Χαλαρά όταν βγαίνεις από το μπουρίνι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γκαζώνουν αμέσως όταν βγαίνουν από το βρεγμένο στο στεγνό. Εκεί όμως είναι η παγίδα αφού το οδόστρωμα έχει ελάχιστο νερό ροδιές από τα λάστιχα άλλων οχημάτων και είναι ιδιαίτερα ολισθηρό ειδικά αν δεν έχει περάσει το μπουρίνι να «πλύνει» τον δρόμο!

 

Κόψε στη πλημμύρα απέφυγε τον… μικρό χείμαρρο!

Αν βρίσκεσαι μέσα στη πόλη και υπάρχει πλημμύρα κόψε πολύ ταχύτητα αφού δεν γνωρίζει τι φερτά υλικά βρίσκονται κάτω από το νερό. Αν είσαι σε ταξίδι και τα νερά  έστω και λίγα έχουν καβαλήσει το οδόστρωμα μην προσπαθήσεις να το διασχίσεις αφού κινδυνεύεις να παρασυρθείς!

 

Προσοχή στους κεραυνούς

Οι μπόρες στην πλειοψηφία τους συνοδεύονται από κεραυνούς. Αν αναγκαστείς να σταματήσεις στο ύπαιθρο μην το κάνεις κάτω από δένδρα ή σε ύψωμα αφού κινδυνεύεις από κεραυνό. Προτίμησε μια γέφυρα ή κάποια στάση λεωφορείου ή κάποιο αγροτικό παράπηγμα.

 

Μακριά από το …σπρέι

Είτε ταξιδεύεις σε αυτοκινητόδρομο είτε ακόμα σε οδό ταχείας κυκλοφορίας σε πόλη  απέφυγε τα μεγάλα οχήματα που δημιουργούν σπρέι από τα νερά της βροχής. Κάνε την προσπέραση όσο μπορείς πιο μακριά από το όχημα ή άστο να περάσει!