fbpx

Έτσι θα αντιμετωπίσεις το ghosting στην εποχή της μοναξιάς!

Έτσι θα αντιμετωπίσεις το ghosting στην εποχή της μοναξιάς!

Μόνος σπίτι και ψάχνεσαι στα social να βρεις το κάτι που γουστάρεις…. Όμως μπορεί να έχεις πέσει θύμα του ghosting χωρίς καν να το καταλάβεις!

Μιλάς με ανθρώπους που είτε χωρίς να το καταλάβουν, είτε συνειδητά, είτε για να κερδίσουν την προσοχή είτε επειδή πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει σε ξεσηκώνουν ή σε απογοητεύουν! Αναπάντητα μηνύματα και κλήσεις. Εκνευρισμός, απορία, συνομιλίες με τον εαυτό σου και φίλους. Πως να αντιδράσεις σε μία τέτοια στάση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί βιώνεις περισσότερο τη μοναξιά από τους 60άρηδες

 

Τι είναι το ghosting; Μια ψευδαίσθηση; Μηνύματα έρχονται και φεύγουν. Περιμένεις να το ξανακανονίσετε, το βλέπεις χαλαρά και όπου βγει. Αυτή; Δεν έχει απαντήσει ούτε σε ένα μήνυμα, διαβάστηκε ξανά και ξανά. Δεν σου αφήνει καν μία απάντηση στο γιατί σου.

Το ghosting λοιπόν είναι η μάστιγα της εποχής. Με άλλα λόγια, η απότομη εξαφάνιση ενός ατόμου με το οποίο θεωρούσαμε πως κάτι υπήρχε. Είτε επένδυσες στην γυναίκα που κυνηγάς είτε όχι, σίγουρα θα είσαι εκνευρισμένος και απορημένος.

Δες πως μπορείς να διαχειριστείς αυτή τη κατάσταση:

 

Δεν φταις εσύ!

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου επειδή αυτή σε σνομπάρει, δεν απαντά σε μηνύματα ή ακόμα και κλήσεις. Πέρασες σίγουρα όμορφα στην συνάντηση σας και ενδεχομένως και αυτή. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάνει κάποιο λάθος για να μην σου απαντάει. Στην τελική, δεν γνωρίζεις τις προηγούμενες εμπειρίες του άλλου ατόμου. Το crush σου μπορεί να μην είναι έτοιμη να διαχειριστεί κάτι καινούργιο, λόγω χωρισμού ή υπάρχουσας επιβαρυμένης συναισθηματικής κατάστασης. Μπορεί από το να μετάνιωσε για μία επιλογή της μέχρι το να γύρισε σε κάποιο προηγούμενο άτομο. Ίσως να επιζητούσε μόνο μία εφήμερη επιβεβαίωση και προσοχή από εσένα. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα το μάθεις ποτέ και σε κανέναν οδηγό επιβίωσης. Και τι να κάνεις τότε;

 

Είναι μία απάντηση

Το να μην το πάρεις προσωπικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάλεις εγωισμό. Το αγαπημένο σου part αν είσαι πεισματάρης και εγωιστής. Το να σε σνομπάρει και να μην σου δίνει ίχνος σημασίας ή έστω να σου απαντά με αδιαφορία και ανιαρά είναι σίγουρα μία απάντηση! Μην ξεχνάμε ότι την ενέργεια την νιώθεις, αν έχεις καλό προαίσθημα για το πως θα εξελιχθεί είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει. Αν όχι, όταν δηλαδή κάτι σου κολλάει περίεργα, τότε κάπου μπάζει και πρέπει να αναθεωρήσεις. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το ghosting. Η αλήθεια είναι μία, ανεξαρτήτως του λόγου που σίγουρα δεν πρέπει να μας νοιάζει! Δεν ενδιαφέρεται. Σκληρή μα τόσο ειλικρινή απάντηση. Αναμφισβήτητα ανώριμος ο τρόπος διαχείρισης και θα προτιμούσαμε όλοι μα όλοι έναν πιο ευθύ και ειλικρινή τρόπο, ένα μήνυμα τύπου “δεν ενδιαφέρομαι”. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε όμως την συμπεριφορά των άλλων παρά μόνον να προσαρμόσουμε την δικιά μας!

 

Πέρνα χρόνο με τους φίλους-φίλες σου και επένδυσε σε σένα

Προχώρα. Δεν γίνεται να λείπει αυτή η λέξη. Άκρως σημαντική για να “κερδίσεις” στην συνέχεια. Πήρες την απάντηση σου, όχι με μήνυμα μεν αλλά με την συμπεριφορά της. Μην κρατάς τον εαυτό σου πίσω να μπλέκεται σε overthinking και να απαντάει στα γιατί που προκύπτουν. Δεν θα βγάλεις άκρη, μάζεψε τα κομμάτια σου και προχώρα. Κάνε τα story σου, πέρνα χρόνο με τους φίλους σου και μην αφήσεις το “εγώ” σου να πέσει! Αν είσαι έτοιμος προχώρα στον επόμενο στόχο σου. Ξέρουμε ενδόμυχα μέσα μας ότι αυτή είναι η λύση. Εύκολο σίγουρο να στο λένε, δύσκολο να το κάνεις. Μια προσπάθεια όμως πάντα αξίζει!

 

Ανακατεύθυνε την ενέργεια σου

Άδικα σπαταλάς χρόνο στο να στέλνεις ξανά και ξανά. Δεν θα σου απαντήσει και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Το να σπαταλάμε ενέργεια σε κάτι που είναι φαινομενικά αλλά και πραγματικά τελειωμένο δεν θα μας ωφελήσει πουθενά. Τι να κάνουμε αντ’ αυτού; Αλλάζουμε σκεπτικό, ενστερνίζουμε την άποψη ότι δεν μας ενδιαφέρει και δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε από αυτήν την γυναίκα που διεκδικούμε και εστιάζουμε σε εμάς. Ασχολούμαστε με την δουλειά μας ή τις υποχρεώσεις μας, απολαμβάνουμε τις εξόδους με φίλους, γυμναζόμαστε, βρίσκουμε καινούργια χόμπι, επενδύουμε με λίγα λόγια στον εαυτό μας. Σίγουρα θα τονώσει την αυτοπεποίθηση μας και εν καιρώ θα είναι όλο και πιο εύκολο να μην ασχολούμαστε με καταστάσεις που δεν σηκώνουν πολλά.

 

Ξεπέρασε το!

Αν υπάρχει μία περίπτωση να την κερδίσεις ξανά, αυτήν και την προσοχή της είναι όντως να δείξεις ότι το πήρες σαν απάντηση και δεν σε νοιάζει πλέον. Μην ξαναστείλεις, θα δείξεις ότι βρίσκεσαι σε απόγνωση και ότι επιζητάς την δικιά της σημασία και επιβεβαίωση. Γεγονός καθόλου γοητευτικό. Στα μάτια της δεν θα έχεις αξία και δεν θα είσαι κάτι που θα της τραβήξει το ενδιαφέρον-προσοχή. Ξεπέρασέ το, αν είσαι άτομο των social μην ξεκινήσεις να προμοτάρεις μανιωδώς την καινούργια σου ζωή και να ανεβάζεις 3 story την μέρα. Σίγουρα θα το αντιληφθεί και θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Καλλιέργησε το σκεπτικό ότι δεν σε νοιάζει και θα βγει στην πράξη. Ο μόνος πιθανός τρόπος να την κερδίσεις αν αντιληφθεί ότι δεν την έχεις ανάγκη για να περάσεις καλά.