fbpx

Έτσι θα απαλύνεις τον «κώδικα ντυσίματος» στη δουλειά σου

Έτσι θα απαλύνεις τον «κώδικα ντυσίματος» στη δουλειά σου

Ντύνεσαι το πρωί για να πας στη δουλεία σου και νομίζεις ότι υπηρετείς ακόμα στο στρατό και φοράς τη στολή!

Μόνο που δεν είναι πραγματική στολή αλλά πολιτικά ρούχα, συγκεκριμένου στιλ, επειδή η δουλειά σου έχει κώδικα ντυσίματος. Όπως και να έχει εσύ το θεωρείς στολή!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 8 tips για να είναι το δερμάτινο μπουφάν σου πάντα σαν καινούργιο

 

Πως όμως αυτή τη «στολή» θα την κάνεις πιο φιλική στον εαυτό σου;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει ο καθένας να βρει και να αποδεχθεί το στυλ του. Βρίσκοντας στον καθρέφτη τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του προσώπου και της σιλουέτας σου. Φρόντισε να ντύνεσαι πάντα στα επαγγελματικά χρώματα αλλά να γνωρίζεις ότι εστιάζουν την προσοχή τους στο πρόσωπο και τη γραβάτα.

Στα περισσότερα γραφεία όμως είναι αποδεκτά πολλά στυλ εμφάνισης. Μη διστάζεις να παίζεις με το χρώμα, αλλά μην το παρακάνεις. Βαλε τζιν, γιατί, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, «το τζιν συνδυασμένο με ένα καλό πουκάμισο μπορεί να αποτελέσει μια καλή, προσεγμένη εμφάνιση»… αν φυσικά στη δουλειά σου επιτρέπουν τα τζιν!

Τα παπούτσια αν και νομίζεις ότι δεν …φαινόνται, είναι σημαντικά για την εμφάνιση σου. Να είναι καθαρά και περιποιημένα, χωρίς να έχουν στραβοπατηθεί.

Αλλο σημαντικό στοιχείο της εμφάνισης αποτελούν τα χέρια να είναι καθαρά και ιδιαίτερα τα νύχια να είναι κομμένα και περιποιημένα.

Κατά τα άλλα δες αυτά τα tip-akia:

Ρολόι: Αν φοράς δείχνεις πως έχεις καλή σχέση με το χρόνο, είσαι οργανωμένος και σέβεσαι τα deadlines. Δεν εννοούμε το χρυσό ρολόι του παππού σου. Χρειάζεσαι κάτι διακριτικό που να μην τραβάει την προσοχή.

 

Κοσμήματα: αυστηρώς τίποτα άλλο πέρα από το ρολόι. Ακόμη και τα μανικετόκουμπα, μπορούν να θεωρηθούν υπερβολή. Εννοείται πως θα βγάλεις το σκουλαρίκι, εκτός αν το job interview είναι σε τατουατζίδικο.

 

Ζώνη: δεν θες να ξεχωρίζει και να τραβάει την προσοχή στη μέση σου. Διάλεξε μια στην ίδια απόχρωση με το παντελόνι σου.

 

Κάλτσες: τώρα δεν είναι η ώρα να αποδείξεις το χιούμορ σου. Επίσης ας έχουν ίδιο χρώμα με το παντελόνι.

 

Αξεσουάρ: ποσέτ στην τσέπη, κλιπ γραβάτας κλπ. κρίνονται ως too much – εκτός αν πηγαίνεις για δουλειά στη Sterling Cooper.