fbpx

Έτσι θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και θα πουλάς τα …πάντα!

Έτσι θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και θα πουλάς τα …πάντα!

Η αυτοπεποίθηση είναι το άλφα και το ωμέγα στις πωλήσεις. Με την αυτοπεποίθηση θα καταφέρεις να πείσεις τον υποψήφιο αγοραστή να αγοράσει! Πως όμως θα αποκτήσεις αυτή την αυτοπεποίθηση;

Η αυτοπεποίθηση, αποτελεί την βάση της προσωπικής ανάπτυξης του ατόμου καθώς έχει να κάνει με την ψυχολογία του και τους παράγοντες που την επηρεάζουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς σχετικά εύκολα να αλλάξεις δουλειά και καριέρα

 

Πρώτα απ΄ όλα είναι η γλώσσα του σώματος που παίζει πρωταρχικό ρόλο σε μια πώληση. Η στάση του σώματός μας, οι κινήσεις των ματιών μας, οι χειρονομίες και οι εκφράσεις του προσώπου μας, είναι “συμπεριφορές” που αποκαλύπτουν με “σιωπηλό” τρόπο μια πρόθεση ή ένα συναίσθημα.

Το σώμα μας στέλνει μηνύματα και “λέει” πράγματα που τα λόγια κρύβουν, αποκαλύπτοντας τη ψυχική μας διάθεση και κάνοντας τον πελάτη να αισθανθεί άνετα, άβολα, ευχάριστα, δυσάρεστα, όμορφα ή άσχημα.

Μια πώληση επιτυγχάνεται πιο εύκολα όταν ένας πωλητής “ελέγχει” το σώμα του και μιλά μέσα από αυτό. Η αυτοπεποίθηση που εκπέμπει το σώμα σου, όταν η στάση του είναι σωστή, όταν είσαι ευθυτενείς και όχι με καμπούρα και σε “κακόμοιρη” στάση.

Θα πρέπει να δείχνεις σίγουρος για αυτό που θέλεις να πουλήσεις δηλαδή για το προϊόν, επειδή όταν παρουσιάζουμε τον εαυτό μας έτσι παρουσιάζουμε και το προϊόν μας. Ο πελάτης αντιλαμβάνεται τη σιγουριά μας και πιθανότητα θα αγοράσει από σένα αν πειστεί από τον τρόπο που μιλάς και φέρεσαι.

Το συχνότερο λάθος των πωλητών είναι η αύξηση της υπερέντασης, από τη μη σωστή οξυγόνωση του εγκεφάλου, που προέρχεται από τη μη σωστή αναπνοή. Μείνε χαλαρός λοιπόν. Αν είναι να πουλήσεις… θα πουλήσεις, επομένως μην το σκέφτεσαι.

Συνήθως οι πωλητές μιλούν κρατώντας την αναπνοή τους, προσπαθώντας να τα πουν όλα με μιας και αγχωτικά περνώντας το άγχος τους στον πελάτη και αυτό είναι λάθος. Γι αυτό το λόγο ανέπνεε σωστά και μίλα με σωστό τόνο και ρυθμό. Μην βιάζεσαι να τα πεις όλα με μιας!