fbpx

Έτσι θα βοηθήσεις του συνομωσιολόγους φίλους σου στα social media!

Έτσι θα βοηθήσεις του συνομωσιολόγους φίλους σου στα social media!

Συνομωσίες διάφορες και παγκόσμιες… Δοξασίες και η συντέλεια του κόσμου… Προβλέψεις… διαβολικές και σατανιστικές αλλά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους ειδικά όταν είναι κλεισμένος στο σπίτι ψάχνοντας να βρει κάποια διέξοδο διασκέδασης!

Η πιο διαδεδομένη «μούφα» των ημερών είναι ότι κάθε έναν αιώνα και ειδικά στις χρονιές που τελειώνουν σε «20» υπάρχει μια πανδημία. Το έγραψε κάποιο δήθεν ΜΜΕ, το είδε ένας άλλος και το ανέβασε το προφίλ του στα social και μετά η δήθεν είδηση εξελίχθηκε ως social-covid και μας πήρε και μας …σήκωσε!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: H… πανδημία επικίνδυνων προφητειών για την Αποκάλυψη και ο κορονοϊός!

 

Αν όμως διατηρήσεις την ψυχραιμία και πριν κάνεις like ή σχόλιο google-αρεις και για μερικά λεπτά ψάξεις ιστορικά θα διαπιστώσεις την «μούφα», όπως το κάναμε και εμείς στο Activeman.gr.

Είδαμε λοιπόν ότι το 1720 που λένε ότι άρχισε το κακό με τη Μαύρη Πανώλη, είναι πραγματικά το 1348! Τότε εκδηλώθηκε η Μαύρη Πανώλη μια παγκόσμια πανδημία που θέρισε κόσμο και ολοκληρώθηκε το 1353!

Όπως γίνεται κατανοητό οι συνομωσιολογία δίνει και παίρνει στις περιόδους κρίσεων. Κάπως έτσι το 1978 με τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η πανσέληνος …ευθύνονταν και πολλοί άνθρωποι την περίμεναν στην επόμενη πανσέληνο έναν ακόμα σεισμό που ποτέ δεν έγινε!

Έτσι λοιπόν γίνεται τώρα με το  κορωνοϊό που έχει βάλει σε καραντίνα όλες τις χώρες του κόσμου και πολλοί γράφουν και αναρτούν ότι θέλουν πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν και σενάρια ταινιών. Και επειδή εσύ είσαι λογικός και ψύχραιμος άνθρωπος πως θα αντιμετωπίσεις τους φοβισμένους και γεμάτους άγνοια φίλους σου στα social που έγιναν ξαφνικά συνομωσιολόγοι;

Μια λύση είναι απλά να γελάσεις δείχνοντας στον  φίλο σου ότι όχι μόνο δεν συμφωνείς αλλά αυτό που κάνει είναι για γέλια.

Αν έχεις όρεξη μπορείς να ψάξεις για το θέμα που αναφέρεται και να του post-αρεις την αλήθεια.

Αν παρ όλα αυτά ο φίλος σου δεν καταλαβαίνει και είτε συνεχίζει, είτε σου επιτίθεται μην ασχολείσαι και μην τον διαγράψεις και τον μπλοκάρεις γιατί κρίση είναι θα περάσει.

Σκέψου ότι αυτά τα κάνει επειδή είναι κλεισμένος σπίτι και φοβάται. Φόβο που βγάζει με αυτόν τον τρόπο.

Άστον λοιπόν να περάσει τη φάση του και μην του δίνεις τροφή απαντώντας στο συγκεκριμένο θέμα.