fbpx

Έτσι θα γίνεις ο καλύτερος μπάρμαν και θα βγάζεις λεφτά!

Έτσι θα γίνεις ο καλύτερος μπάρμαν και θα βγάζεις λεφτά!

Για έναν μπάρμαν τα φιλοδωρήματα, συνήθως,  αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός του και για να πάρεις τα tips θα πρέπει να είσαι αρεστός στους πελάτες και όχι απλά να τους πουλάς ποτά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τα στάνταρ και μάθε αν πραγματικά κάνεις για μοντέλο

 

Το επάγγελμα του barman σε μια χώρα τουριστική όπως είναι η δική μας είναι από τα πιο σημαντικά, αλλά ακόμα και να μην ασχοληθείς με τον τουρισμό πάλι είναι εξίσου σημαντικό για όλους εμάς τους ντόπιους.

Πως λοιπόν μπορείς να γίνεις ένας από τους καλύτερους μπάρμαν και να βγάζεις λεφτά;

 

  1. Φρόντισε ακονίζεις τη μνήμη σου

Οι μπάρμαν πρέπει να έχουν καλή βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη. Η βραχυπρόθεσμη μνήμη είναι πολύ σημαντική για να θυμάστε την παραγγελία κάθε πελάτη. Η μακροπρόθεσμη μνήμη σε βοηθά να θυμάσαι τα ονόματα των τακτικών πελατών, ακόμα και τα αγαπημένα τους ποτά. Οι πελάτες εκτιμούν έναν μπάρμαν που ακούει και θυμάται τις παραγγελίες τους.

 

  1. Να είσαι επικοινωνιακός

Ο barman είναι και λίγο …ψυχολόγος και πρέπει να είναι καλός ακροατής. Εκτός από τις παραγγελίες των πελατών κάποιες φορές θα πρέπει να μάθεις να ακούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή όταν αρχίσουν να στα εξιστορούν. Γενικά η επικοινωνία είναι κρίσιμη για έναν μπάρμαν. Πρέπει να μιλάς με τους πελάτες δυνατά και καθαρά και με ευχάριστο τόνο στην φωνή σου.

 

  1. Να είσαι οργανωτικός

Οι barman  είναι συχνά απασχολημένοι σε όλο το μπαρ και εξυπηρετούν πολλούς πελάτες ταυτόχρονα. Ένας καλός μπάρμαν παρακολουθεί στενά ποιος παρήγγειλε τι, ποιός πλήρωσε, και ποιός ακόμα περιμένει ένα ποτό. Η καλή οργάνωση είναι αυτή επιτρέπει σε έναν μπάρμαν να κάνει τόσο πολλές εργασίες χωρίς να ζορίζεται από το βάρος των ευθυνών. Οι μπάρμαν θα πρέπει επίσης να διατηρούν το μπαρ καθαρό και οργανωμένο όχι μόνο το κάνει να φαίνεται πιο ελκυστικό στον πελάτη, αλλά και επιτρέπει στον μπάρμαν να δουλεύει πιο αποτελεσματικά.

 

  1. Κατσούφης barman υπάρχει μόνο στις ταινίες

Ένας καλός μπάρμαν καλωσορίζει κάθε πελάτη με ένα “γεια” και ένα χαμόγελο, ακόμα κι αν αυτός ή αυτή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον πελάτη αμέσως. Το να είσαι καλός, ακόμα και προς τους δυσαρεστημένους πελάτες, είναι σημαντικό. Ένας καλός μπάρμαν είναι επίσης ικανός να “διαβάζει” τους πελάτες του. Πρέπει να μπορεί να καταλάβει αν θέλουν να κάνουν συνομιλία ή απλά να παραγγείλουν ένα ποτό, είναι μια πολύτιμη ικανότητα που πρέπει να έχει κάθε μπάρμαν.