fbpx

Έτσι θα διακοσμήσεις όμορφα και πρωτότυπα το διαμέρισμα σου

Έτσι θα διακοσμήσεις όμορφα και πρωτότυπα το διαμέρισμα σου

Θυμήσου πόσο όμορφα αισθάνεσαι όταν μπαίνεις σε ένα προσεγμένο και μοντέρνο διαμέρισμα. Αυτομάτως σου κερδίζει το ενδιαφέρον και αναρωτιέσαι τι έχει το τόσο ωραίο.

Δεν υπάρχεις λόγος να ζηλεύεις όμως! Όταν ψάχνεις να βελτιώσεις το εργένικο σου σπίτι πρέπει πρώτα να βλέπεις τι μπορείς να αλλάξεις στην διακόσμηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αναγκαίο για την υγεία και το στιλ: Πως θα κάνεις το σιδέρωμα μια εύκολη διαδικασία!

 

Σίγουρα δεν γεννηθήκαμε διακοσμητές εσωτερικού χώρου και μπορεί και να μην έχουμε την καλύτερη δυνατή αισθητική.

Δες πως μπορείς να διακοσμήσεις καλύτερα το διαμέρισμα σου:

 

Προτίμησε τους σκούρους τοίχους

Αν θέλουμε από κάπου να ξεκινήσουμε, ορίστε. Αποφασίζουμε μία μέρα, παίρνουμε την σύντροφο μας ή έναν φίλο μας, αγοράζουμε μπογιές και ξεκινάμε την “ανακαίνιση”. Τώρα όμως πρέπει να επιλέξουμε τα λίγο πιο σκούρα χρώματα. Γιατί; Τα σκούρα χρώματα στους τοίχους δίνουν μία αίσθηση κυριαρχίας στον χώρο, είναι τολμηρή κίνηση και σίγουρα το αποτέλεσμα μπορεί να μας ανταμείψει. Πρέπει να προσέξουμε να μην χτυπάει πολύ πάνω τους ο ήλιος καθώς με το πέρασμα του χρόνου θα ξεθωριάσουν.

Αν φοβόμαστε την μουντίλα που μπορεί να δημιουργηθεί, καλό θα ήταν να βάψουμε μόνο έναν τοίχο! Κυρίαρχο χρώμα λοιπόν είναι το κυπαρισσί που συνδυάζεται υπέροχα με μεταλλικά στοιχεία. Αν έχουμε σκουρόχρωμους τοίχους θα προτιμήσουμε να προσθέσουμε πολύχρωμα έπιπλα στον χώρο, για να γίνει μία όμορφη αντίθεση!

 

Βάλε τα φυτά στο παιχνίδι

Στους περισσότερους από εμάς αρέσουν τα φυτά και ειδικά τα αναρριχόμενα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν ζωντάνια και χρώμα στον χώρο ενώ ταυτόχρονα μας δίνουν και οξυγόνο! Αν νιώθουμε τους χώρους του σπιτιού μας “άδειους”, νομίζω ήρθε η ώρα για να τα γεμίσουμε με μερικά φυτά. Ξέρεις πόσο ενδιαφέρουν θα φαινόταν το σαλόνι μας αν είχαμε στο κεντρικό τραπέζι ένα μπονσάι ή μία αλόη; Θα μας καθάριζαν τον αέρα και θα έδιναν άλλη πνοή στον χώρο!

 

Δημιούργησε την δική σου γκαλερί

Άλλο ένα tip για όταν διακοσμούμε το σπίτι μας είναι να αξιοποιήσουμε οποιονδήποτε διαθέσιμο χώρο. Ένας τέτοιος είναι και ο ξεχασμένος τοίχος που σίγουρα δεν έχεις κρεμάσει κάτι πάνω εδώ και χρόνια. Όλοι μας έχουμε έναν τέτοιο και ήρθε η ώρα του να λάμψει. Ξεκινάμε με το να φτιάξουμε το κολλάζ μας, ή να εκτυπώσουμε μερικές παλιές φωτογραφίες και να τις τοποθετήσουμε σε κάδρα. Αν τις κρεμάσουμε στον τοίχο θα δούμε κατευθείαν αλλαγή στην αύρα του χώρου. Πλέον έγινε ο προσωπικός μας τοίχος που σίγουρα φέρει πολλές αναμνήσεις!

 

Αγόρασε κάποιο γλυπτό

Μην τρομάζεις δεν εννοώ να αγοράσεις ένα άγαλμα ή κάτι που σίγουρα δεν θα ταιριάζει στο σπίτι σου. Αλλά αν θέλουμε να το κάνουμε λίγο πιο μοντέρνο, πιο εκκεντρικό και να τραβάει τα βλέμματα όσων μπαίνουν τότε ας δοκιμάσουμε να βρούμε κάποιο μικρό γλυπτό στο ίντερνετ. Αυτό ταιριάζει υπέροχα στο καθιστικό ή ακόμα και χολ. Το μόνο που θέλουμε είναι επίσης ένα minimal (όχι ογκώδες) τραπεζάκι, κατά προτίμηση ξύλινο.

Υπάρχουν πολλά site με γλυπτά που κοστίζουν 20-30 ευρώ και είναι είτε μία προτομή είτε μέρος ενός σώματος. Αν θες να δεις κάποιο παράδειγμα, μπες εδώ. Αναμφισβήτητα θα αναβαθμίσει το διαμέρισμα σου!

 

Τόλμησε το χρώμα

Όταν φτάνει η στιγμή που διακοσμούμε τον προσωπικό μας χώρο δεν πρέπει να φοβόμαστε το χρώμα. Ναι το σκούρο καφέ και οι μεταλλικές επιφάνειες είναι ακόμα στην μόδα και θα κάνουν τον χώρο μας πιο εκλεπτυσμένο, αλλά τόλμησε λίγο παραπάνω. Ένας κυπαρισσί καναπές για παράδειγμα σε συνδυασμό με το μαύρο μεταλλικό πάτωμα θα μας έκλεβαν την καρδιά. Ακόμα και αν φοβόμαστε μπορούμε να αγοράσουμε πολύχρωμα καλύμματα για τον καναπέ μας ή ένα κίτρινο προς πορτοκαλί πουφ. Τα χρώματα δίνουν ζωντάνια, ενέργεια και ένταση στον χώρο και τον πάνε ένα κλικ παραπέρα. Μην τα σνομπάρουμε!