fbpx

‘Έτσι θα δουλέψεις σωστά τους εσωτερικούς μυς των μηρών και θα χτίσεις τέλεια πόδια!

‘Έτσι θα δουλέψεις σωστά τους εσωτερικούς μυς των μηρών και θα χτίσεις τέλεια πόδια!

Όλοι ονειρευόμαστε δυνατά και γυμνασμένα πόδια και ειδικά όταν πλησιάζει το καλοκαίρι και η σκέψη του μαγιό στην παραλία.

Καλοσχηματισμένοι γλουτοί, μηροί και γάμπες είναι το Α και Ω για ένα ελκυστικό σώμα με σιγουριά και αυτοπεποίθηση που πιστέψτε μας κοιτάνε οι κυρίες!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως θα χάσεις τα πλαϊνά παχάκια και θα κάνεις τέλεια μέση!

 

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που πρέπει να προσέξουμε. Οι μηροί είναι μια περιοχή στην οποία συχνά δεν δίνουμε μεγάλη σημασία κατά τη διάρκεια της άσκησης, καθώς την προσοχή μας κυρίως συγκεντρώνουν οι γλουτοί και οι εμπρόσθιοι μηριαίοι. Αυτές οι ομάδες όμως είναι εκείνες που τονώνονται συχνότερα χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε, ανεβαίνοντας σκάλες ή απλά περπατώντας, αφήνοντας τους μύες το εσωτερικού μηρού να παρουσιάζονται πιο αδύναμοι αν δεν δίνουμε λίγη extra προσοχή και εξειδικευμένη άσκηση.

Δες μερικούς τρόπους να γυμνάσεις σωστά και απλά τους εσωτερικούς μυς των μηρών

 

  1. Το πάτωμα είναι ο καλύτερος μας φίλος, γιατί το σώμα μας είναι χαλαρό, δεν χρειάζεται να κρατάμε όλο το βάρος μας και συχνά αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για να ξεκινήσουμε τη γυμναστική. Καθόμαστε οκλαδόν με τα πόδια λυγισμένα κοντά στο σώμα μας και τα ανοίγουμε σε θέση πεταλούδας. Κρατώντας την πλάτη σε όρθια θέση, αφήνουμε τη βαρύτητα να κάνει τη δουλειά της και να τραβήξει το βάρος των ποδιών προς το πάτωμα.
  2. Ξαπλώνουμε μπρούμυτα, φέρνουμε τα πέλματα κοντά μεταξύ τους και τα γόνατα λυγισμένα στο πάτωμα, με τον κορμό μας να απλώνεται στη μέση. Πρόκειται για το γνωστό “βατραχάκι” ή αλλιώς “bhekasana” στη γιόγκα που μας βοηθάει να πετύχουμε ένα απαραίτητο και βαθύ stretching.
  3. Όπως είμαστε στο πάτωμα, γυρίζουμε στο πλάι και περνάμε σε εκτάσεις τεντωμένων ποδιών εναλλάξ και στις δύο πλευρές, ενώ αμέσως μετά γυρίζουμε ανάσκελα για τα αγαπημένα μας ψαλιδάκια, με τα πόδια μας σταδιακά όσο πιο ψηλά μπορούμε.
  4. Σηκωνόμαστε, βρίσκουμε έναν τοίχο ή μπάρα για να στηριχτούμε και ξεκινάμε την έκταση των ποδιών και στις τρεις θέσεις μπροστά, πλάι και πίσω με το σώμα σε όρθια θέση για να δουλέψουμε και τους ανταγωνιστές μύες.
  5. Ολοκληρώνουμε με lunches ή αλλιώς προβολές μπροστά και στο πλάι, ενώ για ισχυρότερο αποτέλεσμα μπορούμε να χαμηλώσουμε και να μείνουμε αρκετά στην κάθε προβολή, προσέχοντας πάντα το γόνατο μας να βρίσκεται σε ορθή γωνία και παράλληλο με το πάτωμα.