fbpx

Έτσι θα δώσεις τη μορφή που θέλεις στα μαλλιά σου

Έτσι θα δώσεις τη μορφή που θέλεις στα μαλλιά σου

Τα μαλλιά σου είναι σημαντικά και ανάλογα με το κούρεμα σου τονώνουν ή σου εξαφανίζουν το στιλ σου.

Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στο κούρεμα και στο στιλ που θα δώσεις στα μαλλιά σου, ανάλογα φυσικά με το σχήμα του προσώπου σου, αλλά και τη γενικότερη προσωπικότητα και ηλικία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι πραγματικά κάνει το πιστολάκι στα μαλλιά σου!

 

Πως θα το πετύχεις όμως;

Το πιστολάκι είναι μια λύση μόνον αν έχεις μακριά μαλλιά. Γενικώς δεν κάνει πολύ καλό να πέφτει καυτός αέρας στην τρίχα, αλλά εν προκειμένω το σεσουάρ είναι αναγκαίο κακό, αφού με μερικούς σωστούς χειρισμούς θέτει τα μαλλιά υπό έλεγχο. Γιατί δυστυχώς υπάρχει τάση για φριζάρισμα- βασική χαρακτηριστικό της ατίθασης κόμης ο στατικός ηλεκτρισμός- κάνει τα πράγματα να δείχνουν ακόμα πιο «ανατριχιαστικά». Μην τρίβεις με την πετσέτα. Στράγγιξε τα πολλά νερά και κατόπιν βάλε το πιστολάκι στην πρίζα. Στη μεσαία σκάλα.

 

 

Το καλύτερο είναι να κάνεις το ελάχιστο δυνατό styling αφού πρώτα βουρτσίσετε τα μαλλιά σας με μια φαρδιά βούρτσα. Για τα λεπτά ή τα πολύ λεπτά μαλλιά, δε συνιστούμε τη χρήση κεριού μαλλιών, ζελέ styling ή πομάδας για περισσότερη λάμψη. Αυτά τα βοηθήματα styling περιέχουν λιπαρές ουσίες και είναι πολύ πιθανό τα μαλλιά σας να φαίνονται βρώμικα. Μια ιδέα (!) υγρού ζελέ έχει συνήθως καλό αποτέλεσμα για το styling των κοντών πολύ λεπτών μαλλιών. Το σπρέι μαλλιών για δυνατό κράτημα συνήθως έχει καλά αποτελέσματα στα πιο μακριά λεπτά ή πολύ λεπτά μαλλιά. Είναι σημαντικό να βάζετε το σπρέι των μαλλιών σηκώνοντας τούφες μαλλιών και ψεκάζοντας κάτω από αυτές. Αν βάλετε το σπρέι στο πάνω μέρος των μαλλιών, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τα βαρύνετε.

Βεβαιώσου ακόμα ότι δεν χρησιμοποιείς πολύ λιπαρά ή κηρώδη προϊόντα styling και μείνε γενικότερα μακριά από τα κρεμώδη προϊόντα. Προτίμησε όλα όσα είναι ελαφριά και δίνουν ένα ματ αποτέλεσμα, ώστε να μην κάνουν βαριά την τρίχα σου.