fbpx

Έτσι θα δώσεις το προσωπικό σου στιλ στο κράνος σου

Έτσι θα δώσεις το προσωπικό σου στιλ στο κράνος σου

Έχεις ένα κράνος που το πήρες μόνοχρωμο και το βαρέθηκες. Μπορεί να το πήρες πολύχρωμο με σχέδια, αλλά πάλι να το βαρέθηκες. Όπως και να έχει δεν θα έλεγες όχι σε μια ανανέωση, ένα βάψιμο δηλαδή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί η μηχανή σε κάνει να είσαι εφευρετικός άνθρωπος!

 

Αν λοιπόν πιάνουν τα χέρια σου ξεκίνα να του δώσεις μια άλλη προσωπικότητα, τη δική σου.

 

Δες τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

 

  1. Ετοίμασε τον χώρο που θα δουλέψεις

Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία της περιοχής εργασίας και την εύρεση των κατάλληλων εργαλείων. Ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι καθαρός, στεγνός και χωρίς σκόνη. Η τοποθέτηση του κράνους σε κατάλληλο ύψος σε έναν πάγκο εργασίας θα καταστήσει τη δουλειά λιγότερο κουραστική.

 

 

 

  1. Αφαίρεσε τις ζελατίνες

Στα full face κράνη πρέπει να έχουν αφαιρεθεί τα μπροστινά τζάμια τους, μαζί με οποιαδήποτε πλαστικά εξαρτήματα όπως οι αεραγωγοί.

 

  1. Καθάρισε καλά

Το πρώτο μέρος της διαδικασίας είναι να γίνει ένας σχολαστικός καθαρισμός στο κράνος προκειμένου να φύγουν όλα τα υπολλείματα ιδρώτα, βρωμιάς κλπ. Καθαρίζουμε το κράνος με ένα ήπιο διάλυμα κάποιου γενικού οικιακού απορρυπαντικού (υγρό πλύσης πιάτων). Με προσοχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο καθαριστικό κεριού και λίπους. (η ακετόνη είναι ένα επικίνδυνο χημικό προϊόν και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από όσους γνωρίζουν τις απαιτούμενες απαιτήσεις ασφαλείας). Καθώς τα χέρια και τα δάχτυλα φέρουν λιπαρά κατάλοιπα, είναι σημαντικό να φοράτε γάντια μιας χρήσης, όπως γάντια Latex, όταν χειρίζεστε το κράνος.

 

 

  1. Κάνε …γυαλόχαρτο!

Μετά τον καθαρισμό και την απολίπανση, το φινίρισμα της επιφάνειας του κράνους πρέπει να λειανθεί χρησιμοποιώντας ένα λεπτό κομμάτι γυαλόχαρτο για να αφαιρεθεί η γυαλάδα και να γίνει κατάλληλη η επιφάνεια ώστε να μπορεί να πιάσει η νέα βαφή. Όταν ολόκληρη η επιφάνεια του κράνους έχει λειανθεί για να δώσει μια επίπεδη θαμπή εμφάνιση, πρέπει να καθαριστεί χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί. Όταν στεγνώσει, η επιφάνεια πρέπει να σκουπιστεί για να αφαιρεθούν μικρά σωματίδια σκόνης.

 

  1. Κάλυψε με χαρτοταινία ότι δεν θέλεις να βαφτεί

Το επόμενο στάδιο είναι να καλύψουμε με χαρτοταινία όλες τις λεπτομέρειες του κράνους και των υπόλοιπων εξαρτημάτων του που δεν θέλουμε να βαφτούν κατά λάθος. Προτιμήστε όσο το δυνατόν στενότερη χαρτοταινία ώστε να καλύψετε πιο εύκολα τις γωνίες και τα δύσκολα σημεία.

 

 

  1. Στρώσε το χρώμα βάσης

Τώρα είστε έτοιμοι και μπορείτε να εφαρμόσετε το πρώτο στρώμα χρώματος (το στρώμα βάσης). Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να παραλείψετε να περιμένετε να στεγνώσει καλά η βαφή πριν το περάσετε δεύτερο χέρι, ώστε για να αποφύγετε το τρέξιμο του χρώματος.

 

  1. Κάνε …την τέχνη σου

Μόλις τελειώσετε με το πρώτο χέρι (και αφού αυτό στεγνώσει), μπορείτε να συνεχίσετε. Και πάλι, είναι σημαντικό να αποφύγετε την επαφή με την επιφάνεια του δέρματος για να αποφύγετε τυχόν σημεία σκόνης και λίπους. Η μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή της χαρτοταινίας κάλυψης για να εξασφαλιστεί η συμμετρία, θα αποδώσει ξεκάθαρες χρωματικές γραμμές στο τελειωμένο κράνος.

Για να διαχωριστούν τα διαφορετικά χρώματα, χωρίς να μπερδευτούν μεταξύ τους, απλά καλύπτουμε με χαρτοταινία κάθε περιοχή που ολοκληρώνουμε την εφαρμογή δύο χεριών χρώμα και φυσικά αυτή στεγνώσει πλήρως. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται μέχρι να εφαρμοστούν όλα τα διαφορετικά χρώματα.