fbpx

Έτσι θα είσαι καλός προϊστάμενος για σένα και τους άλλους!

Έτσι θα είσαι καλός προϊστάμενος για σένα και τους άλλους!

Τελικά πήρε την πολυπόθητη προαγωγή για την οποία δούλεψες πολύ σκληρά! Είσαι πλέον προϊστάμενος και με τις ανάλογες οικονομικές απολαβές.

Αφού λοιπόν πανηγυρίσεις δεν πρέπει να επαναπαυθείς στις δάφνες σου αλλά να δουλέψεις ακόμα περισσότερο ώστε να πας ακόμα παραπάνω.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταλάβεις αν είσαι εργασιομανής!

 

Όμως πως θα το καταφέρεις αυτό; Δες ορισμένα tips από την Roberta Matuson, συγγραφέα του Suddenly in Charge και πρόεδρος της εταιρείας Human Resource Solutions:

 

  1. Συναναστρέψου με τους ανωτέρους σου

Αφιέρωσε χρόνο για να αναπτύξεις τις σχέσεις σου με τους δικούς σου προϊσταμένους, ώστε να έχεις το πλεονέκτημα όταν χρειαστεί να ζητήσεις βοήθεια. «Όταν έχεις ισχυρούς δεσμούς με τους υψηλά ιστάμενους, αυξάνονται οι πιθανότητες να σου παραχωρήσουν περισσότερα χρήματα για να προσλάβεις και να κρατήσεις υπαλλήλους, καθώς και για να αγοράσεις εργαλεία που θα βελτιώσουν το εργασιακό περιβάλλον», επισημαίνει η Roberta Matuson.

 

  1. Γίνε μακρο-manager

«Όταν εμπλέκεσαι υπερβολικά στα καθημερινά καθήκοντα των υπαλλήλων σου, τους στέλνεις ένα μήνυμα δυσπιστίας, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύεσαι να επικεντρωθείς στα δικά σου καθήκοντα» τονίζει η συγγραφέας. Είναι καλύτερα να είσαι ξεκάθαρος σχετικά με το τι περιμένεις όταν αναθέτεις νέα projects και να κανονίζεις εβδομαδιαίες συσκέψεις για να ελέγχεις τη ροή της εργασίας και να αντιμετωπίζεις τυχόν προβλήματα.

 

  1. Χειρίσου σοφά την ισχύ σου

Αντιμετώπισε δίκαια τους υπαλλήλους σου για να κερδίσεις το σεβασμό τους. «Διατήρησε μια σταθερή στάση με τη σωστή συμπεριφορά και μην προσπαθείς να τους κερδίσεις παίζοντάς το κολλητός σε όλους» γράφει η Roberta Matuson. «Όταν γίνονται λάθη, έκφρασε αμέσως τις ανησυχίες σου χωρίς να φωνάζεις ή να μιλάς υποτιμητικά και αντιστάσου στον πειρασμό να τους φέρεις με το μαλακό. Στα λάθη χρειάζεται άμεση επέμβαση».

 

  1. Αντάμειψε την καλή δουλειά

«Αναγνώρισε τα επαγγελματικά επιτεύγματα επαινώντας τους υπαλλήλους που τα κατάφεραν σε μια σύσκεψη στην οποία συμμετέχει όλο το προσωπικό ή με σχετικό e-mail προς όλους», σημειώνει η συγγραφέας και προσθέτει: «Η θετική υποστήριξη αυξάνει την αυτοπεποίθηση και το ηθικό των υπαλλήλων, τους κάνει να νιώθουν ότι η δουλειά τους χαίρει εκτίμησης και τους δίνει κίνητρα να εργαστούν πιο σκληρά και να διακριθούν στη δουλειά τους».

 

  1. Μην μπλέκεις τα σεξουαλικά σου με τη δουλειά

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλοι θα γίνουν  φίλοι σου και κάποιες θα θέλουν να φτάσουν και στο κρεβάτι σου. Μην πλέκεις τα επαγγελματικά με τις σχέσεις. Το τι κάνεις στο κρεβάτι σου ενδιαφέρει μόνο εσένα και πρέπει να μείνει μακριά από τη δουλειά σου. Σκέψου ότι πολλές καριέρες καταστράφηκαν από ένα κρεβάτι της μιας βραδιάς και σίγουρα δεν θα ήθελες να είσαι ένας από αυτούς τους άντρες!